• darkblurbg
  Gespecialiseerd in ayurveda, pancha karma en authentieke rondreizen door India.
  Ervaar het echte India door een onvergetelijke reis te maken met LayurTravel
 • darkblurbg
  Ayurveda in Nederland
  Ervaar nu de traditionele ayurveda ook in Nederland
 • darkblurbg
  Gespecialiseerd in ayurveda, pancha karma en authentieke rondreizen door India.
  Ervaar het echte India door een onvergetelijke reis te maken met LayurTravel

Trekking in Himalaya Valley of Flowers - 17 dagen / 18 nachten

De Valley of flowers, gelegen in de Himalaya is een mooie plek voor natuurliefhebbers. Prachtige sneeuwpieken worden afgewisseld met kleurrijke bloemen en ander natuurschoon. Deze plek wordt gezien als een van de populairste bestemmingen in het Himalaya. Mooie wandelingen in de natuur worden afgewisseld met het bezoek aan heilige plaatsen/tempels. In Juli is het de Shravan- Shiva maand en deze wordt beschouwd als een van de heiligste maanden in het jaar volgens de hindoe-kalender. Deze maand wordt als heel gunstig beschouwd om de shiva tempel te bezoeken. In de maand Juli zul je dan ook onderweg pelgrims tegen komen die op bedevaart zijn. Dit maakt de reis in deze periode heel bijzonder. Deze reis valt onder de garantieregeling.

gratis reis brochure

Dag 1: Dehradun - Rishikesh

Bij aankomst op de luchthaven van Dehradun, word je opgehaald en naar Rishikesh gebracht. 's Middags ga je op pad met een engels sprekende gids om Rishikesh te gaan bekijken. Er is zo veel te zien en te beleven. Je loopt door Ram Jhula en Laxman Jhula. Je brengt een bezoek aan tempels, ashrams en Triveni Ghat. ’s Avonds breng je een bezoek aan de aarti ceremonie. Een ceremonie aan de Ganges waar prachtige mantras worden gezongen. In de avond kun je heerlijk nagenieten van je eerste indrukken in je hotel.

Dag 2: Rishikesh - Uttarkashi (200 km/7 uur)
Na het ontbijt ga je naar Uttarkashi via de Tehri Dam waar je kan genieten van watersporten zoals varen in een bananenboot. Bij aankomst in Uttarkashi kun je ontspannen op je hotelkamer en 'savonds breng je een bezoek aan Kashivishwanath-tempel. Deze Shiva tempel is een van de oudste en heiligste tempels in Uttakashi. Het is een prachtige plaats om te bezoeken, ook vanwege het spectaculaire uitzicht op het himalaya gebergte. Je overnacht in Uttakashi.

Dag 3: Uttarkashi - Gangotri ( 100 km/4 uur)
Na het ontbijt gaan we naar Gangotri en onderweg genieten we van het pittoreske Harsil-dal, een klein pittoresk dorpje omringt door de prachtige himalaya gebergte en de Bhagirathi-rivier. Een van de hoofdrivieren van de Ganges. Je overnacht in Gangotri.

Dag 4: Gangotri - Bhojwasa ( 14 uur trek)
Na het ontbijt start een trekking van 14 kilometer naar naar Bhojawasa door 14 km. Een prachtige wandeling waarin je het bergwandelen al echt kunt ervaren.   

Dag 5: Bhojwasa - Gaumukh - Bhojwasa ( 5 km/ 3 uur per kant)
Na het ontbijt lopen we van Bhojwasa naar Gaumukh en terug naar Bhojwasa. Gaumukh wordt vertaald als  koeienmond en hier verlaat de heilige Ganges het gebergte en wordt de rivier de Ganges. Je treft hier zuiver, ijzig water in het hart van het Himalayagebergte. Je kunt hier prachtige rituelen zien van Sadhu's die hun pelgrimstocht volbracht hebben en baden in het ijskoude water.

Dag 6 - Bhojwasa - Gangotri - Uttarkashi ( 14 km/100 km met taxi)
Na het ontbijt ga je ter voet weer terug naar Gangotri en bij aankomst vertrek je per taxi naar Uttarkashi om 's avonds moe maar voldaan aan te komen in je hotel. 

Dag 7: Uttarkashi - Ukhimath (220 km/9 uur)
Na het ontbijt maak je met een taxi een en schilderachtige reis naar Kedar Valley. Overnachting in Ukkhimath.

Dag 8: Ukkhimath – Devriatal
Na het ontbijt rijd je naar het dorp Sari vanwaar je wandeling naar Devaria Tal (meer) begint. Je loopt door een dicht bos van Rhodendhrons en veel wilde bloemen en varens. Devariya tal is een bergmeer wat zich bevindt op een hoogte van 2471 meter met een prachtig uitzicht op de chokhmba pieken. Je overnacht in Devrialtal

Dag 9: Chopta - Tungnath Trek & Chandrashila (5 uur trekking)
Vandaag beginnen we aan een trektocht naar Tungnath op een hoogte van 3.680 meter. Hier bevindt zich de hoogste Shiva tempel in India. Het is een tocht van drie km naar boven klimmen, maar eenmaal boven kom je op een prachtige weide waar je een prachtig panorama uitzicht hebt op de besneeuwde Himalaya. Op de hoogte van 3.680 breng je een bezoek aan de tempel en kun je hier een tijdje ontspannen. We trekken daarna nog 1 km verder naar Chandrashila.  Dit is op een  hoogte van 4.000 meter. Deze plek wordt ook wel de maan rots genoemd, omdat het een spectaculair uitzicht geeft over de prachtige Himalaya gebergte.

Dag 10: Chopta - Joshimath
Na het ontbijt ga je op naar Joshimath. Dit is het vertrek punt van vele trekkings die gehouden worden in het himalaya. Hier verblijf je 1 nacht in een hotel.

Dag 11: Joshimath - Govindghat - Ghangaria (24 km / 6 uur trekking)
Na het ontbijt ga je op weg  naar Govindghat en begint een trektocht van 14 km. Vanaf Govindghat is er een geleidelijke klim langs een goed onderhouden pelgrimspad naar het kamp in Ghangaria -de basis van waaruit dagwandelingen gemaakt kunnen worden naar de  valley of flowers.  Je overnacht vandaag in  Ghangaria.

Dag 12: Ghangaria – Valley of flowers - Ghangaria
Deze ochtend na het ontbijt trek voor ongeveer 5 km naar Valley Of Flowers (3.858 m)  Deze plek wordt als een van de mooiste plekken op aarde gezien. Een wandeling door de valley of flowers  is een indrukwekkende ervaring. Weiden vol met prachtige gekleurde bloemen zijn zichtbaar tegen een achtergrond van prachtige bergen in het himalaya. Bij helder weer is de  Nilgiri Parbat 6.474 meter goed zichtbaar. Na het genieten van de schoonheid van de vallei keer je vol met prachtige indrukken terug naar Ghangaria.

Dag 13: Ghangaria - Hemkund Sahib - Ghangaria
Deze ochtend na het ontbijt trek voor ongeveer 6 km trektocht naar Hemkundsahib (4.329 m) van Ghangaria. Dit is een behoorlijk steile klim. Hemkund sahib ligt op een hoogte van 4.632 m. Het pad is erg goed aangelegd, maar de tocht is nog steeds zwaar vanwege de steile klim.  Er zijn verschillende kleine winkeltjes langs de weg die verse chai verkopen. Deze tocht geeft een adembenemend uitzicht op het machtige himalaya gebergte. Je wordt tijdens de wandeling omringd door prachtige gekleurde bloemen die het plaatje compleet maken.

Hemkund Sahib is een Sikh- piligrimage plek wat gewijd is aan Guru Gobind Singh Ji, de tiende Sikh- Guru, Deze Gurudwara tempel is omringd door  7 bergtoppen en een gletsjermeer. In het meer kun je zwemmen. Het is wel koud water, maar zo zuiver water kom je niet snel meer tegen. Je overnacht in Ghangaria.

Dag 14: Ghangaria - Govindghat - Badrinath
Na het ontbijt ga je verder met een wandeling naar Govindghat. Deze dag is makkelijker, omdat je vooral naar beneden loopt. Ondertusen kun je nog heerlijk genieten van alle mooie kleurrijke bloemen om je heen. Bij aankomst  rijd je naar Badrinath.

Dag 15: Badrinath - Rudraprayag (160 Km/6 uur)
Na het ontbijt ga je met de auto op weg naar Rudraprayag. Je brengt een bezoek aan Badrinath tempel: Ongetwijfeld is de Badrinath tempel het meest populair onder de 108 heilige plaatsen voor de hindoes, de tempel gebouwd om voor Heer Vishnu onder de heilige Badri boom. Duizenden pelgrims bezoeken deze heilige tempel per jaar en het is een van de 'Dhams' (huis van het Goddelijke) in de populaire Char Dham Yatra.

TaptKund & Naradkund: 
Thermobaden in de Himalaya net onder de Shree Badrinath Ji tempel ligt de Tapt Kund en Narad Kund. Zwavelbronnen met een hoge therapeutische waarde. Het is een zoetwater zwembad, het water is daar ongeveer 55 graden.
Vyas & Ganesh-Gufa grot ligt in de Mana Village naast talrijke verschillende grotten. Hier heeft het onderricht van de veelgeprezen epos Mahabharat Ganesh plaatsgevonden. Je ziet de beginbron van de saraswati rivier.

Dag 16: Rudraprayag - Rishikesh
(140 km/5 uur)
 
Na het ontbijt ga je naar Rishikesh en afhankelijk van je terug vlucht kun je
s' middags Rishikesh bekijken. Na een mooie dag met veel nieuwe indrukken overnacht je in Rishikesh.

TaptKund & Naradkund:
Thermobaden in de Himalaya net onder de Shree Badrinath Ji tempel ligt de Tapt Kund en Narad Kund. Zwavelbronnen met een hoge therapeutische waarde. Het is een zoetwater zwembad, het water is daar ongeveer 55 graden.
Vyas & Ganesh-Gufa grot ligt in de Mana Village naast talrijke verschillende grotten. Hier heeft het onderricht van de veelgeprezen epos Mahabharat Ganesh plaatsgevonden. Je ziet de beginbron van de saraswati rivier.

Dag 17 Rishikesh-Dehradun-Delhi
Vandaag wordt je naar het vliegveld gebracht voor een binnenlandse vlucht naar Delhi. In Delhi overnacht je in een hotel. 

Dag 18: Delhi- Agra- Delhi
Vandaag ga je naar het ontbijt met een taxi naar Agra. Je brengt vandaag een bezoek aan de Taj Mahal. Na het bezoek ga je per taxi terug naar het vliegveld van Delhi. 

Prijs op basis van een tweepersoonskamer: 

€2.275 

Twee personen

€1.265 

Groepsreis 4 personen

€1.150

Groepsreis voor 6 personen

 

 

Op al onze reizen zijn de algemene reisvoorwaarden van toepassing.