• darkblurbg
  Gespecialiseerd in ayurveda, pancha karma en authentieke rondreizen door India.
  Ervaar het echte India door een onvergetelijke reis te maken met LayurTravel
 • darkblurbg
  Ayurveda in Nederland
  Ervaar nu de traditionele ayurveda ook in Nederland
 • darkblurbg
  Gespecialiseerd in ayurveda, pancha karma en authentieke rondreizen door India.
  Ervaar het echte India door een onvergetelijke reis te maken met LayurTravel

Radjasthan tour - 7 dagen / 6 nachten

Jaipur is de hoofdstad van Rajasthan en wordt ook wel de roze stad genoemd. Als je in deze stad rondloopt snap je waar de naam vandaan komt. Overal om je heen zie je roze (terracotta) gebouwen. Het is een levendige stad vol met prachtige bezienswaardigheden, kleurrijke mensen en heerlijk eten! Deze reis valt onder de garantieregeling.

Dag 1: Jaipur
Vandaag ga je de mooie stad Jaipur bekijken.Je start bij het Amber fort. Maar voor je daar aankomt, kom je langs het prachtige paleis Hawa Mahal. Dit paleis heeft  953 ramen, balkons en nissen verspreid over vijf verdiepingen. Deze verdiepingen zijn niet ingedeeld in kamers, er loopt alleen een brede gang achter achter de gevel. Het gebouw had slechts één doel, namelijk om de haremvrouwen van de Maharadja van Rajasthan de mogelijkheid te bieden om de jaarlijkse parade te kunnen zien, zonder dat zij zelf vanaf de straat gezien konden worden.

Je brengt een bezoek aan het Amber Fort. Dit fort staat net buiten jaipur de oude hoofdstad van Rajasthan en is zeker de moeite waard om te bezichtigen.  Het is gelegen op een heuvel, waardoor je mooi uitzicht hebt over de stad. Er is een prachtig majestueuze paleiscomplex wat gebouwd is uit rood zandsteen en wit marmer.  Je kunt heerlijk dwalen door het  de vele  paleizen, zalen, paviljoens, tuinen en tempels gebouwd door Raja Mansingh, Mirza Raja Jaisingh en Sawai Jaisingh gedurende een periode van ongeveer twee eeuwen.

Je brengt een bezoek aan het city palace museum. Dit museum heeft een aantal van de onschatbare handgeschreven hindoe-geschriften van het oude verleden, mooie miniatuur delicate schilderijen, bewaard gebleven geschilderde plafonds Ook staat het museum in het  Guinness Book of Records omdat zij  de grootste zilveren voorwerpen ter wereld te bevatten.

Na deze mooie bezienswaardigheden is het tijd om heerlijk te gaan dwalen door de vele straatjes in Jaipur. Het straatleven in Jaipur is misschien wel de mooiste en meest fascinerende bezienswaardigheid. Er is veel te zien op straat. Kleurrijke mensen, markten. Jaipur is een goede plaats om zilver, edelstenen en prachtig bewerkte stoffen te kopen. En vergeet vooral niet om te genieten van het heerlijk eten. 

Dag 2: Jaipur - Ranthambore (200 km/4 uur)
Na het ontbijt ga je op weg naar het nationaal park Ranthambore. ’s Middags is er een safari tocht gepland in het park. Het park is beroemd om zijn tijgers en is een van de beste locaties in India om de majestueuze roofdieren in zijn natuurlijke habitat te zien tussen vele andere reptielen, vogels en wilde dieren.

Dag 3:  Safari + Rit naar Udaipur (450 km/7 uur)
’s Morgens vroeg is er nog een safari gepland in het park. Het is een groot park en door twee keer een tocht te maken heb je de grootste kans om de meeste dieren te zien. Na het ontbijt ga je met de taxi naar Udaipur.  Udaipur wordt gezien als de meest romantische stad van het noorden, vanwege de vele meren. De stad wordt omringd door drie meren, het Pichola Meer, het Fateh Sagar Meer en het Swaroop Sagar Meer. Deze voorzien de stad van water.

Dag 4: Udaipur
Na het ontbijt ga je Udaipur verkennen. Je brengt een bezoek aan het  het grootste paleiscomplex van India, het is een mix van Mughal en Rajput invloeden. Je brengt een bezoek aan de 17e-eeuwse Jagdish-tempel en je rijdt rond het Fatehsagar-meer en bezoek het City Palace lijkt op een labyrint van zalen en binnenplaatsen die met elkaar verbonden zijn door gangen en trappen. 
De bovenste verdieping geeft een prachtig uitzicht over het Pichola-Meer en de stad. Je brengt een bezoek aan e Sahelion ki Bari een prachtige groene tuin metfonteinen. Bezoek later de Bharatiya Lok Kala Mandir. Dit privémuseum voor volkskunst,  toont prachtige jurken, tribale sieraden, tulbanden, poppen, maskers, muziekinstrumenten, schilderijen en - zijn hoogtepunt - poppen.

Later op de avond maak je een mooie boottocht  op het 4 km lange en 3 km brede Pichola meer. Dit meer is omringd door heuvels, paleizen, ghats en tempels  en biedt een spectaculair uitzicht op de stad  en je brengt een bezoek aan het Jag Mandir-eiland met zijn prachtige paleis Gul Mahal.

Dag 5: Udaipur - Ranakpur - Jodhpur (300 km/6 uur)
Na het ontbijt ga je op weg naar Jodpur en bezoek je Ranakpur. Dit is het grootste Jain-tempel complex in India en dateert uit de 15e eeuw. Prachtige arichitectuur waar mythologische figuren  patronen en motieven afgebeeld op de muren, pilaren en koepels. Er zijn in totaal 1.444  uitgehouwen marmeren pilaren in het complex te bekijken en er is geen een hetzelfde. De prachtige kantachtige interieurs van de koepels zijn een prachtig voorbeeld van de West-Indische tempelstijl.Na Ranakur rijdt je verder  naar Jodhpur en checkt u in naar het hotel.

Dag 6: Jodhpur Sightseeing + rit naar Jaipur (350km/6uur)
Jodpur wordt ook wel de blauwe stad genoemd, vanwege de prachtige blauw geschilderde huizen in het oude binnenstad. De stad staat bekend om zijn sprookjesachtige paleizen, smalle straatjes en een van de grootste forten van India

Na het ontbijt, ga verder voor een stadsrondrit door Jodhpur en bezoek het Meherangarh Fort, gelegen op een lage zandstenen heuvel. Het grootste fort van Rajasthan is gelegen aan de rand van de oude stad op een 125 meter hoge heuvel. Dit geeft een prachtig uitzicht over de stad. Het fort zelf  is prachtig met zijn mooie versierde paleizen en overblijselen uit het verleden.  Ook ga je langs bij het  Jaswant Thada, een imposant marmeren gedenkteken voor Maharaja Jaswant Singh II, gebouwd in 1899. Het Jaswant Thawa ligt net buiten Jodhpur en vanaf deze plaats heb je een geweldig uitzicht over de blauwe stad Jodhpur. 's Middags vertek je per taxi naar Jaipur.

Dag 7: Vertrek Jaipur
Na het ontbijt wordt je naar het vliegveld gebracht.

€ 945

per persoon
1 persoonskamer

 

Op al onze reizen zijn de algemene reisvoorwaarden van toepassing.