• darkblurbg
  Gespecialiseerd in ayurveda, pancha karma en authentieke rondreizen door India.
  Ervaar het echte India door een onvergetelijke reis te maken met LayurTravel
 • darkblurbg
  Ayurveda in Nederland
  Ervaar nu de traditionele ayurveda ook in Nederland
 • darkblurbg
  Gespecialiseerd in ayurveda, pancha karma en authentieke rondreizen door India.
  Ervaar het echte India door een onvergetelijke reis te maken met LayurTravel

In de voetsporen van Boeddha 9 dagen / 8 nachten

Deze reis brengt je een bezoek aan de deelstaat Bihar. Een van de armste delen van India, waar je langs de belangrijkste boeddhistische bezienswaardigheden gaat. Deze reis valt onder de garantieregeling.

Dag 1: Aankomst Delhi
Bij aankomst in Delhi word je naar je hotel gebracht en verblijf je de eerste nacht in Delhi.

Dag 2: Delhi - Varanasi (binnenlandse vlucht)
‘s Morgens na het ontbijt ga je per binnenlandse vlucht van Delhi naar Varanasi. Bij aankomst in Varanasi. Vandaag, na het rusten breng je een bezoek aan de Sarnath. Sarnath is een belangrijke boeddhistische pelgrimsplaats en wordt gezien als het symbool voor de geboorte van het boeddhisme. Dit is de plaats waar Boeddha zijn eerste lezing gaf nadat hij verlichting had bereikt.

Dag 3: Varanasi
Na het ontbijt ga je op pad om Varanasi bekijken. Varanasi is een stad waar al je zintuigen op scherp worden gezet. Smalle winkelsteegjes, waar het een drukte is met alle mensen, koeien en het Indiase vervoer. Al die kleuren, geuren, geluiden maken het heel bijzonder om mee te maken. Varanasi is een heilig stad waar veel pelgrims na toe komen om een keer in hun leven te kunnen baden in de Ganges. Langs de oevers van de Ganges is veel levendigheid.de hele dag door bezienswaardigheden bekijken van Varanasi zoals Hindu University, loop je naar de Ghat, Kashi Vishvanath-tempel. Deze tempel is een van de beroemdste hindoetempels gewijd aan Lord Shiva. Het is De tempel staat aan de westelijke oever van de heilige rivier de Ganges en is een van de twaalf Jyotirlingas, de heiligste tempel van Shiva. Ook ga je nog andere tempels en ashrams bekijken. ’s Avonds ga een bezoek brengen aan de beroemde Ganga aarti op Dashashmagh ghat. Een prachtige ceremonie waarbij mantras gezongen worden waarbij monniken een vuurceremonie uitvoeren.

Dag 4: Varanasi - Bodhgaya (253 km/6 uur)
Vandaag start je de dag met een boottocht over de Ganges. Het is een fascinerende ervaring om 's morgens bij zonsopgang langs de Ghats te varen en te aanschouwen hoe de Hindoes hun ochtendrituelen uitvoeren.

Na het ontbijt ga je op weg naar  Bodhgaya. Bij aankomst kun je verder ontspannen in je hotel.

Dag 5: Bodhgaya
Bodhgaya ligt in de deelstaat Bihar en is een boeddhistisch pelgrimsoord, waar jaarlijks duizenden boeddhisten over de hele wereld naar toe komen om deze plaats te zien en te ervaren. In Bodhgaya staat de bodhi boom, waaronder Boeddha zo'n 2.500 jaar geleden zat en de verlichting bereikte.

Vandaag ga je een bezoek brengen aan Bodhgaya en we starten bij de bodhi boom. Rond de boom wordt veel gemediteerd door de bezoekers  uit de hele wereld komen.

Naast deze heilige boom staat de Mahabodi tempel, een stupa, waar men links om heen loopt. Ook kan je overal rondom de stoepa zitten om te mediteren. Wie weet vang je wel een blad wat van de Bodhiboom valt. Dit is de stille hoop van elke pelgrim die daar komt, want wat is mooier dan met een blaadje van de Boom der Wijsheid huiswaarts te keren.

Sinds 2002 staat het Mahabodhi complex op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Later ga je naar het dorpje Sujata, de plaats waar Sujata de rijstemelk-kom aan Boeddha aanbood en de bergen van Dungeshwari. Hier bevindt zich de grot  waar Boeddha maar liefst 6 jaar lang gemediteerd heeft. De weg brengt je via kleine langweggetjes langs vele plattelandsdorpjes. Het levert prachtige plaatjes op.

Dag 6: Bodhgaya - Rajgir - Nalanda - Patna
Na het ontbijt vertrekken we naar Rajgir (102 km).  Deze stad was van groot  belang in het leven van Boeddha.

de Vulture Hill, een berg  net buiten de stad van de oude stad van Rajgir, India. 16 jaar na zijn verlichting is Boeddha hier heen gegaan en werd hier een onderricht gegeven aan 5.000 monniken

Je brengt een bezoek aan World Peace Stupa, Deze stupa  is gemaakt van smetteloos wit marmer en is een opmerkelijk monument. Het is  is de hoogste vredesstupa ter wereld die op 400 meter hoogte staat  Op elke zijkant staat een stanbeeld van Boeddha.

Ga verder naar Nalanda om de ruïnes van de oudste universiteit ter wereld te bezoeken.

Je luncht in Nalanda en vandaar ga je verder naar Patna. Patna is de hoofdstad van Bihar en de grootste metropool in Oost-India na Kolkata.

Dag 7: Patna - Vaishali - Gorakhpur (220 km/6 uur)
Na het ontbijt rijden we naar Gorakhpur  en bezoeken we onderweg Vaishali.  De plek waar Boedha zijn laatste voettocht begon. Boeddha bezocht  vaak deze stad. Er zijn nog veel kloosters te bekijken.  Na de dood van de Boeddha, omstreeks 483 v.C. werd de tweede grote raad van boeddhisten in Vaishali gehouden om gedragsregels op te stellen.

Dag 8: Gorakhpur - Kushinagar (50 km/1 uur)
Na het ontbijt ga je verder naar Kushinagar. Dit is een van de vier belangsrijkste pelgrimsplaatsen omdat hier Boedha in Parinirvana (compleet Nirwana) ging. Je brengt een bezoek aan   Ramabhar Stupa en  Mahaparinirwana-tempel. De plaats waar Boeddha is gecremeerd.  Het is een  prachtige serene plek waar binnen je een 6 meter groot standbeeld van Boeddha kan bewonderen.

Dag 9: Gorakhpur - Delhi (binnenlandse vlucht)

Op al onze reizen zijn de algemene reisvoorwaarden van toepassing.