• darkblurbg
  Gespecialiseerd in ayurveda, pancha karma en authentieke rondreizen door India.
  Ervaar het echte India door een onvergetelijke reis te maken met LayurTravel
 • darkblurbg
  Ayurveda in Nederland
  Ervaar nu de traditionele ayurveda ook in Nederland
 • darkblurbg
  Gespecialiseerd in ayurveda, pancha karma en authentieke rondreizen door India.
  Ervaar het echte India door een onvergetelijke reis te maken met LayurTravel

Do Dham Yatra Himalaya - 6 dagen / 5 nachten

Kedarnath en Badrinath zijn twee plaatsen uit de belangrijke pelgrims ronde Char Dham in het Garhwal district in het Himalaya gebergte. Tijdens deze trekking ga je deze heilige plaatsen bezoeken. Deze pelgrims plaatsen liggen in de prachtige Himalaya en worden omringd door sneeuwtoppen.

Dag 1: Dehradun-Guptkashi (220 km/8 uur)
Bij aankomst wordt je opgehaald en ga je naar Guptkashi, alwaar je in een hotel overnacht.

Dag 2: Trekking 18 km naar Kedernath
Na het ontbijt vertrek je per taxi naar Sonprayag (24 km/1 uur rijden) Je bezoekt de tempel Kedarnath waar je deelneemt aan een pooja en darshan. ‘s Avonds keer je terug naar je hotel en verblijft daar.

Kedarnath tempel:
De 1000 jaar oude Kedarnath tempel ligt op een hoogte van 3.580 meter.  De prachtige Kedarnath heiligdom wordt omringd door  sneeuw  toppen. De tempel werd gebouwd door Adi Shankaracharya in de 8e eeuw na Christus. Door het uitzicht op de stromende Mandakini rivier en de prachtige bergen bedekt met sneeuwtoppen maken Kedarnath een toevluchtsoord voor rustzoekers. 
Een matig moeilijke tocht naar deze heilige plek herleeft het geloof en het vertrouwen van duizenden pelgrims in de Almachtige. Het is onmiskenbaar een van de meest gewilde bedevaartsoorden onder de Hindoes. De tempel is geopend voor de Dharshan in de eerste week van mei aan de vooravond van Akshaya Tritiya en sluit af in de maand oktober-november.

Dag 3: Kedarnath- Guptkashi (6-8 uur trekking)
Na het ontbijt vertrek je naar Guptkashi. Na aankomst verblijf je daar in het hotel.

Dag 4: Guptkashi- Bardinath (250 km/8 uur)
Na het ontbijt vertrek je naar Badrinath met de taxi en verblijft daar in het hotel.
’s Avonds bezoek aan Badrinath tempel voor Aarti ceremony.

Badrinath tempel:
Ongetwijfeld is de Badrinath tempel het meest populair onder de 108 heilige heilige plaatsen voor de hindoes, de tempel gebouwd om voor  Heer Vishnu  onder de heilige Badri boom. Duizenden pelgrims bezoeken deze heilige tempel per jaar en het is een van de 'dhams' (huizen van de Goddelijke) in de populaire char Dham Yatra. 

Dag 5: Badrinath- Rudraprayag (160 km/6 uur)
Op ongeveer 2 km van Badrinath liggen verschillende mooie bezienswaardige plekken. Voordat je met de taxi naar Rudraprayag gaat kun je eerst baden in de thermal baden en de andere bezienswaardigheden bekijken.

Tapt Kund en Narad kund:
Thermo baden in de Himalaya. Net onder de Shree Badrinath Ji tempel ligt de Tapt Kund en narad kund. Zwavelbronnen met een hoge therapeutische waarde. Het is een zoetwater zwembad. Het water is daar ongeveer 55 graden.

Vyas & Ganesh Gufa:
Deze grot ligt in de Mana Village naast talrijke verschillende grotten. Hier heeft het onderricht van  de veelgeprezen epos Mahabharat Ganesh plaatsgevonden.

Naar de bron van de Saraswati rivier.
Manibhadrapur wat bekend staat als een mana dorp is het begin van de Saraswati rivier. De bekende brug Bhimpul is gebouwd in de tijd van Mahabharata.

Dag 6: Rudraprayag- Rishikesh (145 km/5 uur)
Na het ontbijt terug naar Rishikesh waar je naar het hotel wordt gebracht.

 790

per persoon
1 persoonskamer

Op al onze reizen zijn de algemene reisvoorwaarden van toepassing.