• darkblurbg
  Gespecialiseerd in ayurveda, pancha karma en authentieke rondreizen door India.
  Ervaar het echte India door een onvergetelijke reis te maken met LayurTravel
 • darkblurbg
  Gespecialiseerd in ayurveda, pancha karma en authentieke rondreizen door India.
  Ervaar het echte India door een onvergetelijke reis te maken met LayurTravel
 • darkblurbg
  Gespecialiseerd in ayurveda, pancha karma en authentieke rondreizen door India.
  Ervaar het echte India door een onvergetelijke reis te maken met LayurTravel

Culturele reis Golden triangel en de highlights van Amritsar - 6 dagen / 7 nachten

Tijdens deze reis breng je een bezoek aan de drie steden die bij de golden triangel horen: Delhi, Agra en Jaipur en breng je een bezoek aan Amritsar, met zijn prachtige gouden tempel. Deze reis kenmerkt zich door het bezoek aan de vele prachtige tempels, paleizen en monumenten. Maar je krijgt ook een mooi beeld van de verschillen regio's die vooral te merken zijn in het straatbeeld en het heerlijke Indiase eten. Een Engels sprekende gids neemt je mee naar de mooiste culturele plekjes.

Dag 1: Rishikesh - Haridwar - Amritsar
Vandaag wordt je naar Haridwar gebracht waar je met en nachttrein naar Amritsar gaat.

Dag 2: Amritsar
Vanmorgen bereik je Amritsar. Eerst heb je even een moment om te ontspannen op je hotelkamer, waarna een dagexcursie begint door de stad Amritsar. Amritsar is de grootste stad van Punjab en is de heilige plaats van de Sikh gemeenschap. Je brengt een bezoek aan de prachtige gouden tempel. De meest belangrijke tempel onder de Sikh heiligdommen. Pelgrims komen van heiden en ver om eenmaal in hun leven deze tempel te bezoeken. Het wordt als het einde of het begin gezien van een spirituele reis. ’s Middags ga je lunchen bij Guru-Ka Langer. In 1481 heeft Guru Nanak de eerste guru van de Sikh gelovige deze community opgericht met het idee om voor iedereen eten te voorzien. Het is een grote community lunch plaats waar 100.000  pelgrims komen om te eten. Het wordt gerund op volledig vrijwilige basis. Gelovigen uit de hele wereld komen hierheen om zich dienstbaar op te stellen en mee te werken in de keuken.  Het eten staat voor iedereen klaar. Het is simpel maar heerlijk eten. Een hele ervaring om dit eens meegemaakt te hebben.Later op de dag bezoek je Akal Takht place. Deze plek wordt gezien als de Troon van de onsterfelijke en wordt als belangrijkste plaats gezien voor de Sikh gelovigen. Een prachtige tempel naast de golden tempel.Je brengt een bezoek aan de Wagh Border ceremonie die dagelijks plaatsvindt op de grens tussen India en Pakistan.   Soldaten van beide landen ontmoeten elkaar hier. Deze vlaggenceremonie staat symbool voor broederschap en samenwerking tussen beide landen.  Het is een mooi kleurrijke show waarbij mensen veel dansen, zingen en klappen. Vol met mooie nieuwe indrukken overnacht je in een hotel in Amritsar.

Dag 3: Amritsar - Delhi
Na het ontbijt stap je op de trein naar Delhi. Na wat ontspannen te hebben op je hotel kamer begint je stadstoer door Delhi, de hoofdstad van India. Het is een levendige stad waar heel veel prachtige tempels, markten en monumenten staan die zeker de moeite waard zijn om te bekijken. Gewoon op straat lopen is al een beleving op zich. Vandaag ga je een bezoek brengen aan prachtige tempels, monumenten en breng je een bezoek aan de oudste markt van Delhi. India gate, een triomfboog van 42 meter hoog die in 1921 in ontworpen.   Lotus temple, Een tempel met een prachtige vorm, waar serene rust heerst en een mooie plek is om te mediteren. De tempel wordt omringt door een mooie tuin, Raj ghat, een oorlogs monument als gedenking aan de  70.000 soldaten die gestorven zijn in de oorlog. de bazaar Chandhi Chowk, de oudste en druk bezochte markt in old Delhi. In het midden van deze markt staat de red fort. Lakshmi Narayam tempel een tempel toegewijd aan de God Vishnu en Lakshmi. Na afloop van deze dag kun je vol mooie indrukken weer ontspannen in je hotel.

Dag 4: Delhi - Agra (200 km/4 uur)
's Ochtends na het ontbijt rijden we richting Agra. Bij aankomst checken we in bij het hotel en zullen dan verder gaan met een stadstour door Agra. Hiervan wordt verondersteld dat deze in 1504 is opgericht door Sultan Sikander Lodi. Je brengt een bezoek aan  het Rode Fort, dat in 1565 werd aangelegd door Akbar en vervolgens verder werd opgeknapt door andere Mughal-keizers. Er zijn prachtige paleizen te bezichtigen  en is een mooi voorbeeld van Mughal-architectuur. Daarna wordt er een bezoek gebracht aan de Taj Mahal, een mausoleum gebouwd als een symbool voor Keizer Shah Jehan's toewijding aan zijn geliefde koningin Mumtaz Mahal. De Taj Mahal wordt beschouwd als een architectonisch wonder. Er waren meer dan duizenden werknemers nodig die 21 jaar aan dit prachtige wonder hebben gewerkt. Na het bezoek ga je terug naar het hotel en verblijf je in Agra.

Opmerking: De Taj Mahal is gesloten op vrijdag. Wanneer we op vrijdag aankomen en de Taj mahal gesloten is dan wordt deze de volgende ochtend bezocht en vertrek we wat later naar Jaipur.

Dag 5: Agra - Jaipur (250 km/06 uur)
Vandaag na het ontbijt vertrekken we naar Jaipur waar we onderweg de verwoeste stad Fatehpur Sikri gaan bekijken. Hier staan prachtige tempels en monumenten, waaronder een van de de grootste moskeeën  in India, de Jama Masjid.

Bij aankomst in Jaipur wordt er ingecheckt in het hotel en kun je genieten van een ontspannende overnachting.

Dag 6: Jaipur lokale bezienswaardigheden
Na het ontbijt begint de dagexcursie door de 'roze stad' Jaipur. Je brengt een bezoek aan het mberfort. Dit fort is gelegen op een heuvel, waardoor je mooi uitzicht hebt over de stad. Daarna brengen we een bezoek aan de Hawa Mahal, een mooi voorbeeld van Rajput architectuur, die zijn naam dankt aan de 935 vensters in het gebouw. Deze vensters zijn versierd met ingewikkeld traliewerk. De prachtige versieringen in het paleis vertegenwoordigen de kroon van de Hindoe God, Heer Krishna.

’s Middags zijn er verschillende opties waar je uit kunt kiezen. Als je eens wilt ervaren hoe het is om een kamelentocht te maken dan kun je 's middags een tocht maken in de woestijn.

Rajasthan staat bekend om zijn mooie kleuren en sierlijke kleurrijke sari's die de dames dragen. Het is dan ook zeer de moeite waard om 's middags een bezoek aan de markt te brengen om te gaan winkelen en het het leven op straat nog meer te gaan ervaren. Vaak wordt het straat beeld nog meer opgevrolijkt door de straatmuzikanten waar je heerlijk van kan genieten. Ook is het mogelijk om een bezoek te brengen aan een kledingfabriek waar de prachtige stoffen worden gemaakt. Na deze excursie dag ga je 's avonds weer terug naar je hotel voor overnachting.

Dag 7: Jaipur - Delhi:
Na het ontbijt ga je naar Delhi terug en word je afgezet op het vliegveld voor je terugvlucht.

 

€ 890 

per persoon
1 persoonskamer

 

Op al onze reizen zijn de algemene reisvoorwaarden van toepassing.