• darkblurbg
  Gespecialiseerd in ayurveda, pancha karma en authentieke rondreizen door India.
  Ervaar het echte India door een onvergetelijke reis te maken met LayurTravel
 • darkblurbg
  Gespecialiseerd in ayurveda, pancha karma en authentieke rondreizen door India.
  Ervaar het echte India door een onvergetelijke reis te maken met LayurTravel
 • darkblurbg
  Gespecialiseerd in ayurveda, pancha karma en authentieke rondreizen door India.
  Ervaar het echte India door een onvergetelijke reis te maken met LayurTravel

Calcutta, Darjeeling, Sikkim trek 15 dagen

Geniet van deze reis vol met cultuur en natuur. Prachtige wandelingen door het adembenemende Himalaya gebergte, wordt afgewisseld met een bezoek aan het overweldigende Calcutta en het liefelijke Darjeeling.

Dag 1:
Na aankomst in Calcutta wordt je opgehaald en naar je hotel gebracht.

Dag 2: Calcutta
Na het ontbijt begint je excursiedag in Calcutta. Je brengt een bezoek aan verschillende bezienswaardigheden waaronder: het Victoria-memorial, Dhaknishewar Mandir een tempel gewijd aan Shiva. De tempel is erg kleurrijk en de omgeving is prachtig. Belur Math, Howrah Bridge en New Market.
In de loop van de avond word je naar het treinstation gebracht voor de treinreis naar Darjeeling, Je overnacht in de trein.

Dag 3: station naar Darjeeling
Je wordt opgehaald van het treinstation en gaat met een taxi naar Darjeeling, Deze rit is een ervaring van onvergetelijke schoonheid. Je maakt een rit door zeer mooie bergen en theetuinen. ’s Avonds kun je bijkomen in je hotel in Darjeeling of nog even een korte wandeling maken in het centrum van Darjeeling.

Dag 4: Darjeeling - Manebhanjyang - Tonglu  2.134m
’s Morgens na het ontbijt rijdt je per taxi naar Manebhanjyang. Dit duurt ongeveer 3 uur. Je bevindt je dan op ongeveer 3.070 meter.
Bij aankomst start een wandeling met een behoorlijk steile klim van ongeveer drie uur naar Meghma. Dit is een klein gehucht met een paar huizen, een klein klooster en een indrukwekkende stupa. De klim naar Tonglu is nog eens 2 km en is een van de toppen van de Singalila-reeks, die ten westen van de stad Darjeeling ligt. Hier heb je een prachtig uitzicht op de Nepalese valleien en de vlaktes van Noord-Bengalen met Teesta in het oosten, de Koshi op het westen.

Dag 5: Tonglu - Sandhakphu 3.636m
In de ochtend ga je verder van Tonglu bergafwaarts naar Gairibhas en Kalipokhri . Vandaar start een klim van 6 km door een prachtige rhodondendron en  bamboebossen Van Kalipokhri naar Bikhaybhanyang of Valley of Poison (hier groeien Aconieten in overvloed) De weg daalt af en gaat vervolgens over in een steile klim van 4 km naar Sandakphu. Sandakphu wordt gezien als een van de meest spectaculaire plaatsen, omdat het prachtige uitzichten geeft op de Kabru 7.338 m, Kumbhkarna 7.710 m, Pandim 6.691 m en de torenhoge Khangchendzonga 8.598 m, wat de meest prominente is van allemaal. Ver weg naar het westen, tussen een groep andere besneeuwde bergtoppen zijn de sierlijke toppen van de Everest-groep te zien.

Dag 6: Sandhakphu - Phalut  3.606m
Van Sandakphu naar Phalut wordt gezien als een van de meest spectaculaire wegen omdat je langs een prachtig zilverspar-bos loopt en prachtig uitzicht hebt op de Everest groep en de Khangchendzonga-reeks. Phalut is een van de hoogste pieken in de Singalila-reeks.

Dag 7: Phalut - Ramman 2.560m Darjeeling
’s Morgens gaat de wandeling verder en is het hoofdzakelijk dalen door een oerwoud van kastanjebomen en dennenbossen. Hier ontmoeten twee rivieren elkaar, de Calley Gorkhey Khola en een zijrivier van de Ramman-rivier. Na een pauze, klim je naar Samandin, een prachtig plateau. Vanaf hier daal je verder af naar een beekje en dan start er een 2 uur durende klim naar Ramman.
Vanuit Ramman wordt je opgehaald en word je teruggebracht naar Darjeeling.

Dag 8: Darjeeling
Vandaag verblijf je de hele dag in Darjeeling en ga je deze mooie plaats bekijken.
Je begint de dag met een bezoek aan Tiger Hill. Je bent daar met zonsopgang, zodat je een prachtig uitzicht hebt op het majestueuze Kanchenjunga-gebied. Op de terugweg bezoek je het Ghoom-klooster & Batasia Loop. Na terugkomst in je hotel kun je genieten van een heerlijk ontbijt.
Na het ontbijt ga je een halve dag verder Darjeeling bekijken. Je brengt een bezoek aan het Himalayan Mountaineering Institute, Ropeway, Zoo, Tenzing Rock, Tibetan Refugees Self Help Centre, Theetuin & Japanse tempel. Tegen de avond keer je weer terug naar je hotel en kun je nog een korte wandeling maken naar "Chowrasta", het middelpunt van het winkelcentrum. Je kunt hier eventueel souvenirs kopen.

Dag 9: Darjeeling - Chardham (Namchi) - Gangtok
Na het ontbijt maak je een uitstapje naar Char dham en bezoek je Namchi, een bedevaartbestemming gelegen bij Solophok Hill, op een afstand van ongeveer 5 km van Namchi Town. Solophok Hill heeft een historische en religieuze betekenis, omdat wordt aangenomen dat het bezoeken van deze plaats je zonden wegspoelt.
Na de lunch vertrek je per taxi naar Gangtok. Deze reis duurt ongeveer drie uur. Gangtok is het Land van  ongerepte natuurlijke schoonheid - Sikkim staat bekend om zijn prachtige bergen, dikke weelderige bossen, stomende rivieren en rustige meren.
‘s Avonds verblijf je in je hotel en kun je eventueel het centrum van Gangtok nog bezoeken. Dit is op ongeveer 5 min afstand van het hotel.

Dag 10: Gangtok - Lachung (126 km/7 uur)
Na het ontbijt, ga je naar Lachung (2.700m). Onderweg wordt regelmatig gestopt en kun je genieten van de prachtige locaties zoals Kabi Lungstok. Een plek waar een ceremonie plaatsvond en wordt gemarkeerd door een stenen gedenksteen wat bedekt wordt door dichte bossen. Je ziet de  Naga watervallen.
's Avonds bereik je Lachung. Lachung is een prachtige vallei stad, waar je  schitterende met sneeuw bedekte bergen ziet, adembenemende watervallen en sprankelende beekjes. Het is beschreven als "het meest pittoreske dorp van Sikkim" door Joseph Dalton in zijn 'Himalayan Journal' (1855).

Dag 11: Lachung - Yumthang Valley - Lachung
Vroeg in de ochtend breng je een bezoek aan het Lachung-klooster.
Daarna kun je in het hotel genieten van je ontbijt.
Na het ontbijt om 8 uur ga je naar Yumthang Valley (3.600m), een rit van 23 km duurt 1,5 uur. Dit is waar de boomgrens eindigt en de rhododendron bossen het landschap in een surrealistische schaduw bedekken. Deze plek wordt ook wel de Vallei van de bloemen genoemd. In het voorjaar zijn er wilde bloemen die het land bekleden. In de winter is er overal sneeuw en de met sneeuw bedekte bergen dragen bij aan de etherische schoonheid. Deze plaats staat ook bekend om zijn warmwaterbronnen die geneeskrachtige eigenschappen hebben.
Hier kun je lekker picknicken in deze prachtige vallei voor 2-3 uur, trek naar de hoge punten rondom, neem een ​​bad in de Hot Springs. En keer daarna weer terug naar je hotel vol met prachtige indrukken.

Dag 12: Lachung - Gangtok
Na het ontbijt vertrek je om 10 uur naar Gangtok. ‘s Middags kom je aan in Gangtok. De rest van de dag ben je vrij en kun je op je gemak wat winkelen of traditioneel sikkimese handwerk gaan bekijken.

Dag 13: Gangtok - Tsomgo Lake - Gangtok
Na het ontbijt gaat je verder naar Tsomgo Lake (3.800m), een rit van 40 km, die 2,5 uur duurt. Dit meer ligt zeer dicht bij de Nathula-pas, de toegangsweg naar China die wordt aangeduid als de 'Zijderoute' . Deze weg is de meeste tijd van het jaar bevroren. De legende gaat dat de Lama's de toekomst voorspellen door de kleur van het merenwater te bestuderen. Geniet van de omgeving, majestueuze besneeuwde bergtoppen, het meer en de schone frisse lucht. ’s Middags terug naar naar Gangtok. ’s Avonds kun je op je gemak wat winkelen en de mooie Sikkimese traditionele ambachten bekijken.

Dag 14: Gangtok 
(hele dag lokale bezienswaardigheden)
Na het ontbijt maak je een uitstapje naar The Handicraft & Handloom Showroom. Een showroom die traditionele kunst en kunstnijverheid promoot. Een mooie plek om prachtige tapijten, dekens, sjaals in "Lepcha" -weefsels te bekijken. Je kunt een bezoek brengen aan The Flower Show met meer dan 200 soorten orchideeën te midden van een prachtig landschap. Ook ga je het  Do-Drul Chorten (Stupa) bekijken. Een van de belangrijkste stoepa's van Sikkim, gebouwd in 1945 door het hoofd van de Nyingma-orde Trullshi Rimpoche. Het bevat zeldzame details van Dorji Phupa, Heilige Boeken, Mantra's en wordt omringd door 108 gebed wielen.  Je gaat een bezoek brengen aan het Namgyal Institute of Tibetology gebouwd in 1958 in traditionele stijl, een gerenommeerd wereldwijd centrum voor de studie van de Mahayana boeddhistische filosofie en religie, een schatkamer van zeldzame "Thankas", standbeelden, meer dan 200 boeddhistische iconen en waardevolle kunstobjecten en ten slotte breng je een bezoek aan het Rumtek Klooster. Deze staat op 24 km van Gangtok en werd in 1960 gebouwd door Zijne Heiligheid de late 16e Gyalwa Karmapa. Dit klooster is een replica van het oorspronkelijke Kagyurpa klooster in Tibet. Achter het klooster is het rijkelijk gedecoreerde Karmae ​​Nalanda Institute of Buddhist Studies. Dit instituut trekt studenten over de hele wereld aan. Hier kan je de meest unieke religieuze geschriften en kunstvoorwerpen van de wereld vinden.

Dag 15: Gangtok - Bagdogra - Calcutta
Na het ontbijt vertrek je naar Bagdogra luchthaven en vlieg je terug naar Calcutta

Op al onze reizen zijn de algemene reisvoorwaarden van toepassing.