• darkblurbg
  Gespecialiseerd in ayurveda, pancha karma en authentieke rondreizen door India.
  Ervaar het echte India door een onvergetelijke reis te maken met LayurTravel
 • darkblurbg
  Ayurveda in Nederland
  Ervaar nu de traditionele ayurveda ook in Nederland
 • darkblurbg
  Gespecialiseerd in ayurveda, pancha karma en authentieke rondreizen door India.
  Ervaar het echte India door een onvergetelijke reis te maken met LayurTravel

16 daagse rondreis naar zuid India

Deze 16 daagse reis is een mooie mix tussen cultuur en natuur. Zuid India staat bekend om zijn rust en prachtige natuur. Heerlijk varen op de backwaters, terwijl je het dorpsleven kunt aanschouwen. De prachtige stranden van Kovalam, theeplantages, een bezoek aan verschillende reservaten, waar je zeldzame en prachtige dieren kunt tegenkomen. Dit alles afgewisseld met een bezoek aan verschillende kleurrijke tempels en paleizen maken deze reis compleet. Deze reis valt onder de garantieregeling.

 

Gratis Reisbrochure Informatie Ontvangen?

Dag 01: Aankomst Madurai

Je wordt opgehaald van het vliegveld en naar je hotel gebracht.  Afhankelijk van de tijd van aankomst kun kun je de stad Madurai gaan bekijken.

Dag 02: Bezoek aan Madurai

Madurai is een belangrijke stad en cultureel hoofdkwartier in de staat Tamil Nadu. Madurai heeft als bijnaam 'De stad van de feesten en tempels'. Het is een mooie stad om verschillende tempels en paleizen te gaan bezoeken. Vandaag ga je samen met een engelstalige gids op pad en gaan jullie een aantal tempels en paleizen bekijken: SreeMeenakshi Amman Temple, Thirupparankundram Murugan Temple, Thirumalai Nayakkar Palace, Vandiyur MariammanTeppakulam. Ook breng je  een bezoek aan het Gandhi memorial museum, waar persoonlijke eigendommen van Mahatma Gandhi bekeken kunnen worden.

S' middags breng je een bezoek aan de bloemenmarkt in Madurai. Hier wordt je omringt door prachtige bloemen en veel levendigheid op straat.

Dag 03: Madurai naar Rameswaram (180 KM)

Na het ontbijt ga je per taxi naar Rameshwaram. Na aankomst in het hotel ga je samen me een Engelstalige gids Ramesaram bekijken. Deze plaats wordt gezien als een van de heiligste plaatsen voor Hindoes in India. Rameswarem bevindt zich op het Pamban eiland en wordt door een lange brug verbonden met het vaste land. Het is op dit eiland rustig vergeleken met andere plaatsen in India. Er zijn prachtige stranden en vele mooie bezienswaardigheden. De volgende bezienswaardigheden staan op het programma: Ramanathaswamy Tempel, Agni Thirtham,waar je  Five Faced Hanuman Tempel, Pamban Brug. Vanaf deze brug krijg je een prachtige uitzicht over de zee en Rameswarem.

Dag 04: Rameswaram naar Kanyakumari (300 KM)

Vandaag ga je na het ontbijt van Rameswaram naar kanyakumari

Kanyakumari is een bijzondere plek en is het meest zuidelijk deel en wordt ook gezien als het einde van India.  Drie zeeen komen samen bij deze prachtige stad op het uiterste puntje van het Indiase schiereiland namelijk: de Golf van Bengalen, de Arabische Zee en de Indische Oceaan. Je kunt vandaag heerlijk rond gaan kijken in deze stad en wanneer de tijd het toelaat kun je een bezoek brengen aan:  Vivekananda Rock en Kanyakumari Devi-tempel.

Dag 05: Kanyakumari naar Kovalam (90 KM)

Na het ontbijt ga je op pad naar  Kovalam. Wanneer de tijd het toelaat ga je voor een halve dag op pad met een engelstalige gids om Kovalem te bekijken.

Dag 06: Kovalam

Kovalam staat bekend om zijn met drie aan elkaar grenzende halve maanstranden. Veel mensen komen naar Kovalem om te kunnen genietne van de prachtige stranden. Een enorm rotsachtig voorgebergte op het strand heeft een prachtige baai van kalme wateren gecreëerd, ideaal om te zwemmen in de zee. Er zijn veel  recreatieve mogelijkheden op dit strand. Naast het zonnen en zwemmen, kun je massages ondergaan of andere , speciale culturele programma's bijwonen. Het leven op het strand begint laat op de dag en duurt tot diep in de nacht door.

Naast het genieten van de prachtige stranden staan er een aantal mooie bezienswaardigheden op het programma die je samen met een engelssprekende gids kunt gaan bekijken: Padmanabha Swami-tempel, KuthiraMaligai-paleis, dierentuin, kunstgalerie.

Dag 07: Kovalam naar Alleppey (180 KM)

Na het ontbijt vertrek je  naar Alleppey. Allepey is een populaire plaats vanwege de backwaters. De backwaters is een systeem van kanalen en slootjes dat in de eerste plaats bedoeld is voor transport voor de locale dropjes, maar door de schoonheid is het zeer populair is onder de toeristen. Je kunt een bezoek brengen aan  Het strand van Allepey, wat er bruist na zonsondergang of het Vembanad meer. Dit is een prachtige sereen meer, waar veel mensen een kano of bootje huren om de backwaters op te gaan.

Dag 08: Alleppey naar Kumarakom (35 KM)

Na het ontbijt ga je  naar Kumarakom. Vandaag ga je een hele dag op pad met een Engelsprekende gids.

Kumarakom is een levendig is een piepklein gehucht aan de westelijke oevers van het Vembanadu-meer - een deel van het binnenwater van meer dan 900 vierkante kilometer. Het gehucht hecht nog veel waarden aan traditie en de lokale bevolking leeft het liefst volgens hun oude gebruiken. Met een kano, motorboot of woonboot vaar je rustig langs deze kleine dorpjes en kun je hun fascinerende leven aanschouwen. Deze dag breng je ook een bezoek aan een prachtig vogelpark, waar je als je geluk hebt prachtige inheemse volgels kunt spotten.

Dag 09: Kumarakom naar Thekkady (135 KM)

Na het ontbijt ga je op pad  naar Thekkady rijden. Afhankelijk van hoe laat je aankomt is er tijd om deze  dag vrij te besteden

Dag 10: Thekkady:

Vandaag ga je een hele dag met de gids op pad.

Thekkady is een oneindige keten van heuvels, theeplantages en kruidenplantages. Thekkady is een van 's werelds meest fascinerende wildreservaten. Je kunt hier olifanten, tijgers, luipaarden, apen en vele andere dieren bekijken.  Het staat bekend om theetuinbezoeken en ecotoerisme in het Gavi-woud. Je kunt wandelen in het dikke Periyar-bos en genieten van de Chellarkovil-watervallen. Je gaat het Periyar wild life santctuary bezoeken en kruidenplantages. Er is een mogelijkheid om tegen en meerprijs een boot te huren op periyar of een olifanten rit te maken.  

Dag 11: Thekkady naar Munnar (100 KM)

Na het ontbijt ga je op weg naar Munar.  Afhankelijk van hoe laat je aankomt is er tijd om deze dag vrij te besteden

Dag 12: Munnar:

Munnar is een toonbeeld van schoonheid in de West-Ghats van India. Er zijn ontelbare plaatsen om te bezoeken in Munnar, een leuk, schilderachtig stadje in het Zuid-Indiase subcontinent. Genesteld tussen de heuvels van Annamalai, ook wel bekend als de olifanten heuvels, wordt Munnar de bijnaam gegeven als de Kasjmir van Zuid-India. Munnar ligt aan de samenvloeiing van drie rivieren, namelijk de rivieren Mudhirapuzha, Nallathanni en Kundaly. Het is niet alleen beroemd om de lagen heuvelruggen, maar ook de  groene thee- en koffieplantages die de prachtige landschappen vormen. Het nationale park Évravikulam is een van de belangrijkste attracties in Munnar. Mensen uit het hele land bezoeken dit park om getuige te zijn van de bedreigde inwoner - de NilgiriTahr. De Nilgiri Tahr is een zeldzame berggeit wat met uitsterven bedreigd wordt. Deze unieke berggeiten worden nu beschermd in het Eravikulam National Park. Kuddes Nilgiri Tahrs zijn op zeer korte afstand te zien door bezoekers van dit park. Je brengt een bezoek aan  Mattupetti. Dit is een adembenemend meer met een opvallende dam die werkt om de constante behoefte aan water te vervullen. Je gaat naar het hoogste station van Munnar. Dit station heeft een hoog uitkijkpunt dat je een indrukwekkend uitzicht geeft op de stad en er zijn verschillende theeplantages die een heerlijke aromatische geur verspreiden.

Dag 13: Munnar naar Guruvayoor (190 KM)

Guruvayoor  is een van de meest heilige en belangrijke pelgrimsplaatsen van Kerala. De belangrijkste attractie is de Sree Krishna-tempel. Samen met een gids ga je deze prachtige tempel bekijken.

Dag 14: Guruvayoor naar Athirappally (80 KM)

Vandaag ga je de Athirapally waterval bekijken. Deze waterval is 80 meter hoog en prachtig gelegen in een bosrijk gebied. Het geeft betoverende plaatjes wanneer je hier bent.  

Day 15: Athirappally naar Cochin (80 KM)

Kochi, gelegen aan de zuidwestkust van India, is een bruisende commerciële havenstad met een handelsgeschiedenis die minstens 600 jaar oud is. Ooit bekend als de koningin van de Arabische Zee, heeft deze havenstad lange tijd een belangrijke plaats op het Indiase schiereiland ingenomen.  Zijn unieke geografische plek heeft ervoor gezorgd dat het een van de meest fascinerende locaties ter wereld is. Vandaag ga je de hele dag met een gids op pad en ga je de volgende bezienswaardigheden bekijken: Dutch Palace, (vrijdag dicht)) Joodese synagoge, (vrijdag & Zaterdag dicht) Joodse straat, St. Francis Church (zondag dicht) en de talrijke Chinese visnetten die aan de kust uitgestald staan.

Dag 16: Cochin

Vandaag word je naar het vliegveld gebracht voor je terugvlucht naar huis.

Prijs: 
2 personen: €945
4 personen: €630
6 personen: €525

 

Op al onze reizen zijn de algemene reisvoorwaarden van toepassing.