• darkblurbg
  Gespecialiseerd in ayurveda, pancha karma en authentieke rondreizen door India.
  Ervaar het echte India door een onvergetelijke reis te maken met LayurTravel
 • darkblurbg
  Ayurveda in Nederland
  Ervaar nu de traditionele ayurveda ook in Nederland
 • darkblurbg
  Gespecialiseerd in ayurveda, pancha karma en authentieke rondreizen door India.
  Ervaar het echte India door een onvergetelijke reis te maken met LayurTravel

Pancha karma Rishikesh maart 2020

Eindelijk was het dan zover op 7 maart. Na lang wachten kon ik dan eindelijk naar India,het land waarvan ik altijd dacht dat het mooi bij mij zou aan sluiten.Mijn man had me naar Schiphol gebracht en daar op het viegveld ontmoette ik nog 2 medereizigsters,waarvan ik er 1 al eens ontmoet had op de infodag die Layurtravel voor deze reis had gehouden.Om 1.00 uur locale tijd (het is er 4 uur later) landden we dan.

Tijd voor roepies uit de geld automaat te tappen en te ontcijferen en wat te eten ,gelukkig was er nog iets open.Om precies 5 uur s ochtends werden we door de contactpersoon opgehaald en naar de trein gebracht.Wat n drukte op dat station, veel kruiers met rode blouses aan en koperen naamplaatjes om de arm droegen zware koffers op t hoofd. Daar kwam de trein en konden we naar onze vaste plaats. We zaten goed en wel en de catering kwam op gang. Eerst n handenpoetsdoekje,flesje water,thermoskan met koffie of theewater, toen het eten. Vanalles kwam er langs. Ondertussen keken we uit t raam waar een met mensen uitpuilende trein passeerde .Was t nog steeds ochtendnevel of smog daarbuiten.....?
Later die dag kwamen we in Haridwar aan, waar Anjeet ons stond op te wachten met n naambordje .
De taxi stond klaar en bracht ons naar Rishikesh, naar Shanti Makaan. Echt een prachtig, rustig gelegen hotel met mooie behandelruimtes. Hier zouden we 10 dagen lang de Ayurvedische massages krijgen.
Ieder van ons had zijn vaste massagetherapeute, die iedere dag zo n 2 uur met je bezig was volgens doktersplan.
Hoofd en schoudermassage,neus,oor en oogreiniging,scrub en stempelmassage,van alles kwam er bij kijken,steeds afsluitend met een stoombad. In het begin deed het best pijn als mijn vingers werden gemasseerd maar na een paar dagen merkte ik al dat Ik er veel baat bij had en dat de gifstoffen er uit getrokken waren en ze geen pijn meer deden. Dit in combinatie met de Ayurvedische keuken van de lieve kok Mr sacheeda en de yoga oefeningen in de ochtend zorgde er voor dat je na n week je al n heel ander persoon voelde. Verder was Rishikesh een druk plaatsje voor rond te wandelen. Er was veel te zien. We waren nog eens naar Haridwar gereisd voor daar een aarti mee te maken. Hier kwamen wel 4000 mensen bijeen. Wij hadden een luxe fijn zitplekje gekregen en konden alles goed zien. Zeer indrukwekkend! Verder hadden we nog t Holifeest meegemaakt bij iemand thuis en hadden we zelf een taxi besteld om naar een waterval te gaan,ook heel mooi. In t begin was t soms s avonds nog n beetje frisjes,en regende het s avonds vaker, maar na de eerste week was t al flink bakken gebraden op t dakterras.Alle behandelingen,het Ayurvedische eten,de fijne atmosfeer,de yoga en de zon hebben me echt goed gedaan.Echt n aanrader!