• darkblurbg
  Gespecialiseerd in ayurveda, pancha karma en authentieke rondreizen door India.
  Ervaar het echte India door een onvergetelijke reis te maken met LayurTravel
 • darkblurbg
  Ayurveda in Nederland
  Ervaar nu de traditionele ayurveda ook in Nederland
 • darkblurbg
  Gespecialiseerd in ayurveda, pancha karma en authentieke rondreizen door India.
  Ervaar het echte India door een onvergetelijke reis te maken met LayurTravel

Pancha karma in Rishikesh van 19 maart tot 2 april 2019

Van 19 maart tot 2 april heb ik een panchkarma reis gemaakt naar Rishikesch in India, de reis heb ik geboekt bij Layurtravel

Allereerst wil ik Laura een compliment geven voor hoe zij deze reis heeft begeleid, de informatie werd in een vroeg stadium gedeeld op een hele duidelijke manier. Als er vragen waren kon je haar bellen en binnen 24 uur werd je terug gebeld als ze je niet direct te woord kon staan. Ook een reminder of je alles al voor elkaar had was heel prettig, ze dacht met je mee. Het werd heel erg persoonlijk gemaakt door vlak voor de reis nog even te bellen en de laatste zaken door te nemen, ook na terugkomst stuurde ze meteen een bericht met: welkom in Nederland. Ook vragen na de reis werden snel beantwoord. Een erg persoonlijke benadering die ik niet ken van andere organisaties, een dikke pluim hier voor.

De reis begon met 2 vrije dagen met excursies en daarna begon de panchkarma, er was eerst een gesprek met de arts die je testte op allerlei lichamelijke aspecten. De behandelingen voor een paar dagen werden uitgelegd. Daarna volgde er iedere dag een massage van ca 90 minuten, dit mis ik nu nog steeds, en een gedeelte behandeling zoals de arts had uitgelegd. Iedere ochtend om 6 uur had ik yogales, dit was vroeg maar hierbij werd sterk ingewerkt op het spijsverteringssysteem om de gehele behandeling te ondersteunen. Dit ging zo alle 10 de dagen, om de dag had ik contact met de arts, die het zelf ook belangrijk vond dat het lijntje met mij kort was, zodat alles duidelijk was en zij ook kon volgen hoe het met mij ging. De arts en ook de masseuse werkten helemaal vanuit het hart, daardoor voelde de behandeling extra prettig.


Een gedeelte van de dag had ik vrij en ging het dorp in wat winkelen en aan de Ganges genieten van de zonsondergang. Deze tijd van het jaar is de temperatuur echt super, zo rond de 30 graden maar het is er dan niet heet en de zon steekt niet. Met een super gevoel kijk ik terug op deze reis en ik geniet nog steeds na van alle nieuwe ervaringen.

Laura je zet op deze manier top reizen neer, ga vooral zo verder dit is een genot voor elke reiziger die met jouw organisatie meegaat.

Nogmaals bedankt voor alles. Liefdevollegroet Peter