• darkblurbg
  Gespecialiseerd in ayurveda, pancha karma en authentieke rondreizen door India.
  Ervaar het echte India door een onvergetelijke reis te maken met LayurTravel
 • darkblurbg
  Ayurveda in Nederland
  Ervaar nu de traditionele ayurveda ook in Nederland
 • darkblurbg
  Gespecialiseerd in ayurveda, pancha karma en authentieke rondreizen door India.
  Ervaar het echte India door een onvergetelijke reis te maken met LayurTravel

Pancha karma in Rishikesh 19 maart tot 2 april 2019

19 maart 2019 aangekomen in Rishikesh.

Vol verwachting! Wat zal dit mij brengen. Al vanaf het eerste moment dat ik in Rishikesh aan kwam voelde ik mij thuis. Alles straalde serene rust uit. De belletjes, mantra zang vanuit  de ashram’s. Als je bij zonsopgang de balkondeur open zet is het een fijn  om te luisteren naar al deze geluiden. Om 6 uur starten wij de dag met een yoga les. Vikas had veel aandacht voor  pranayama oefeningen en rotaties om het lichaam langzaam te activeren.

Heerlijke yoga voor iedereen toegankelijk.

Na de intake met de arts ben ik aan 10 dagen Panchakama begonnen. Eerst de voorbereiding, ontgiften en daarna weer opbouwen. Dank zij de vakkundige adviezen van de arts ben ik deze dagen goed doorgekomen. Allemaal op een relaxte ontspannen manier. Het was fijn om elke dag dezelfde masseuze te hebben dit voelde goed en vertrouwd. Alsof er elke dag door een dieper laagje werd gemasseerd. Een stukje zelf reflectie! Dichter bij jezelf (thuis) komen!

Op 2 april was ik weer thuis. Deze reis was al jaren een diepe wens dit omdat ikzelf ook Yogadocente ben en Ayurvedische massages geef. Wilde graag terug naar de oorsprong en daarnaast onderzoeken wat deze Panchakarma behandeling met mij zou kunnen doen.

Ik voel mij sterk ,uitgerust en  “helder”.

IK wil dan ook Laura (Layur travel)bedanken voor haar goede begeleiding samen met het team van Dr. Pooja is dit een onvergetelijke ervaring geworden.

Natuurlijk wil ik ook mijn reisgenoot bedanken voor alle gesprekken bij de Ganges en tijdens onze wandelingen. Ik had het niet beter kunnen treffen!