• darkblurbg
  Gespecialiseerd in ayurveda, pancha karma en authentieke rondreizen door India.
  Ervaar het echte India door een onvergetelijke reis te maken met LayurTravel
 • darkblurbg
  Ayurveda in Nederland
  Ervaar nu de traditionele ayurveda ook in Nederland
 • darkblurbg
  Gespecialiseerd in ayurveda, pancha karma en authentieke rondreizen door India.
  Ervaar het echte India door een onvergetelijke reis te maken met LayurTravel

Een bladzijde uit het dagboek van 1 van de reizigers 2018

Wat een ongelooflijke ervaring, mijn reis naar India. De reis was al een ervaring op zich, en was heel goed geregeld. Ik zal een stukje uit mijn dagboek met jullie delen

Ik ben 25 september vertrokken,  en nu is het donderdag  4 oktober. Dus dag 9.
Wat heb ik heerlijk geslapen. Elke dag sta ik om 6 uur op.  Lekker douchen , en dan de deur open van mijn balkon.

In India  staan de mensen vroeg op, het is heerlijk om te zien om zoveel verschillende mensen te zien. En niet te vergeten de apen die op zoek gaan naar eten en een nieuw plekje zoeken na de nacht. Roofvogels in de lucht.

Om 7 uur de yogales, die vandaag aan de ganges is. We krijgen vandaag een pranayama oefening. Dat is een ademhalings oefening.  We begonnen in de schaduw, en na een half uur voelde ik de zon zachtjes op mijn rug schijnen. 
Het was weer een heerlijke les de yoga leraar is heel gepassioneerd  en geeft dan ook heel goed les. Regelmatig duurt de les langer dan een uur.

Daarna gingen wij ,  weer terug naar ons hotel ongeveer 10 minuten lopen
we zijn met een groepje van vijf vrouwen . Wat ontzettend leuk en prettig is dat we het heel goed met elkaar kunnen vinden.

Het ontbijt in het hotel bestaat altijd uit vers fruit met maïs vlokken en verse kruidenthee.
3 vrouwen gaan altijd na het onbijt naar de ayurvedische treatments.
Ikzelf en nog een dame  gaan altijd 2 uur later.
Ik ga dan altijd alleen naar de ganges, met mijn voeten in het water. Ik zit daar ongeveer een uur. En heb vandaag een mandje met bloemen gekocht en deze in ganges laten meevoeren  en staat best wel een sterke stroming.  Het is ook heel helder water.

Daarna omkleden en naar mijn masseuse,  altijd de zelfde dame wat ik erg prettig vind. Deze keer kreeg ik een hart olie behandeling een gezichtsmassage en een lichaamsmassage en een klysma wat erg meeviel.   Daarna lekker douchen haren wassen schone kleding aan en dan is het alweer tijd voor de lunch.

We eten deze dag dahl  dat is rijst met groente en erwten. We zijn natuurlijk aan het ontslakken( pancha karma). Dus niet te erg gekruid. 

We zijn vanmiddag  souvenirs wezen kopen. Er zijn prachtige  Kasjmir  sjaals en natuurlijk mooie sieraden en beeldjes van  shiva,  laksmi enz. En ook veel kruiden.

Daarna zijn we naar het aarti feest geweest aan de ganges.
Annelies  is vandaag jarig . We kregen allemaal van haar een mandje met bloemen en dat hebben we allemaal  tegelijk in de ganges gezet. Heel bijzonder.

Daarna lekker het diner in het hotel.
De dahl was heerlijk dit keer .
Annelies  trakteerde op een heerlijke thee. En wij hebben haar verschillende  theetjes gegeven voor haar verjaardag. Het was een gezellige avond met veel verhalen.

Ik ben best wel moe vandaag en ga zo lekker slapen.
Morgen weer om zes uur op voor de yoga