• darkblurbg
  Gespecialiseerd in ayurveda, pancha karma en authentieke rondreizen door India.
  Ervaar het echte India door een onvergetelijke reis te maken met LayurTravel
 • darkblurbg
  Ayurveda in Nederland
  Ervaar nu de traditionele ayurveda ook in Nederland
 • darkblurbg
  Gespecialiseerd in ayurveda, pancha karma en authentieke rondreizen door India.
  Ervaar het echte India door een onvergetelijke reis te maken met LayurTravel

Ayurvedisch in India november 2017

India, het trok me nooit. De verhalen die ik altijd hoorde, vooral het ziek worden na het eten, maakten dat ik niet wilde. Mijn lief boekte toch een reis, via een aanbod op FB raakte ze geïnteresseerd in een 2-weekse reis met een ayurvedisch karakter. 10 dagen Pancha Karma om te ontgiften

Toen ze vriendinnen begon te bellen of ze mee wilde, opperde "mag ik mee misschien?" Immers in een hotel waar met name over voeding in relatie tot de behandelingen wort nagedacht, kon niet veel mis zijn.
Verder verdiepte ik me niet; "laat maar gebeuren". Aangekomen overweldigde India meteen met al haar kleuren en geuren. Tel daar de warmte van de mensen in Rishikesh bij op en je voelt je echt in de andere wereld. De principes van het Hindoeïsme stonden me meteen aan. Nergens, maar dan ook nergens, voel je je onveilig.
De Panchakarma was fijn. Als masseur neem je dingen iets anders waar, dus behandelingen (massages) en voedingsadviezen waren allemaal raak. De dokter las mijn pols en kwam tot verrassend veel kenmerken die bij mijn levensstijl pasten. Daar mocht ik mee aan de gang als pitta/kappa+. De dagen verliepen geweldig. De start met yoga zette alle zintuigen op scherp.
De begeleiding bij de reis, met de uitstekende steun uit Nederland en de gids ter plaatste maakte het feest compleet en zorgeloos. 
En dan ook nog eens 118 soorten vogels scoren als vogelaar.... het kon echt niet beter. Mijn leven veranderde en weer rijker door alle inzichten in deze 2 weken.