• darkblurbg
  Gespecialiseerd in ayurveda, pancha karma en authentieke rondreizen door India.
  Ervaar het echte India door een onvergetelijke reis te maken met LayurTravel
 • darkblurbg
  Ayurveda in Nederland
  Ervaar nu de traditionele ayurveda ook in Nederland
 • darkblurbg
  Gespecialiseerd in ayurveda, pancha karma en authentieke rondreizen door India.
  Ervaar het echte India door een onvergetelijke reis te maken met LayurTravel

14 okt 2019 Delhi, Rishikesh in ashram en Varanasi

Ik vond het heel bijzonder om in India te zijn. Het land heeft echt iets met mij gedaan. Door alle chaos heen kon ik ook een bepaalde diepte voelen, in alle rituelen, ceremonies, symbolen, kleuren. Ik voelde dit door alle chaos heen.Ik vond het fijn dat ik kon terugvallen op een contactpersoon van Layur travel, voor en tijdens mijn reis. Dat gaf me een veilig gevoel.

Aankomst in Delhi
Bij aankomst op het vliegveld in new Delhi werd ik opgehaald van het vliegtuig en met de taxi naar het hotel gebracht. Dit was goed geregeld en verzorgd. De gids die mij ophaalde had een bloemenkrans voor mij meegenomen, die hij mij gaf toen ik aankwam, zo leuk!
De volgende dag in Delhi vond ik heel overweldigend, maar ook heel bijzonder. Vooral de spices markt en alle winkeltjes en kleuren vond ik prachtig. Het is zo’n kleurenfestijn en er is zoveel te zien, dat vond ik heel boeiend en indrukwekkend. Maar ook veel, heftig en overweldigend. Een beetje van beiden.

Mijn rit naar Rishikesh was lang en omdat ik zo moe was van de dag ervoor heb ik een beetje kunnen uitrusten in de auto, ook al merkte ik dat er onderweg ook heel veel te zien was.

Ashram yoga Niketan, Rishikesh
De ashram was een hele fijne, warme plek. Goed verzorgd en rust om tot mezelf te komen. Met daarbij de vrijheid om zelf je dag in te delen. Het was niet verplicht om alle lessen te volgen, waardoor ik ook de stad kon gaan verkennen.
Omdat ik ook graag India echt wilde beleven, heb ik ervoor gekozen om hierin een balans te vinden. Wanneer ik langer zou zijn gebleven, zou ik dat anders hebben gedaan. Het voelde voor mij goed om op 1 plek wat langer te blijven en niet te veel verschillende steden te bezoeken. Omdat ik in totaal 2 weken in India was, gaf mij dat wat meer rust.

Varanassi
Ik moest in het begin heel erg wennen aan Varanassi, na een lange maar rustige en prima treinreis van Haridwar naar Varanassi, kwam ik in een hele drukke stad aan. Waar mijn hotel midden in het centrum leek te staan. Het was voor mij even zoeken naar plekken waar het iets rustiger was, maar nadat ik wat meer aan de geluiden gewend was geraakt, lukte dat prima. In de kleinere straatjes vond ik genoeg leuke plekken waar het rustiger was en ook aan de Ganges hing er een meer relaxte sfeer waar ik van kon genieten.
Erg bijzonder was hen bezoek aan Sarnath, de plek waar het Boeddhisme is ontstaan en waar het levensverhaal van Buddha terug te zien is en op een mooie manier is weergegeven door middel van schilderingen op de muur.
Varanassi heeft een hele drukke kant, zoals alle steden denk ik in India;) maar ook een erg diepe en prachtige mystieke kant waar ik na even wennen me gewaar van werd. Ik zal deze stad niet snel vergeten en zou best nog wel eens willen gaan, want er valt nog zoveel meer te zien.

Langs de Ghats wandelen en zitten bij de Ganges was een belevenis. Gewoon puur de sfeer voelen en naar alle mensen kijken was voor mij al genoeg. De verschillende Aarti’s aan de ganges vond ik heel bijzonder om mee te maken.
Omdat het voor mij de eerste keer india was en ik besloten had om alleen te reizen vond ik het een geruststellend en veilig gevoel dat ik altijd een contactpersoon had om op terug te vallen en het was prettig dat alles rondom vervoer en transfers goed geregeld waren. Dat was iets was ik kon loslaten en dat zorgde voor mij voor een stukje veiligheid. Ook voorafgaande aan de reis heb ik het contact als heel betrokken en prettig ervaren, met veel ruimte voor eigen inbreng in de manier waarop ik mijn reis wilde vormgeven.
Ik kan dit anderen ook zeker aanraden als je alleen reist en nog niet eerder in India bent geweest!