• darkblurbg
  Gespecialiseerd in ayurveda, pancha karma en authentieke rondreizen door India.
  Ervaar het echte India door een onvergetelijke reis te maken met LayurTravel
 • darkblurbg
  Ayurveda in Nederland
  Ervaar nu de traditionele ayurveda ook in Nederland
 • darkblurbg
  Gespecialiseerd in ayurveda, pancha karma en authentieke rondreizen door India.
  Ervaar het echte India door een onvergetelijke reis te maken met LayurTravel

Spirituele Pancha karma reis - 16 dagen / 17 nachten

Met deze reis breng je een bezoek aan het heilige Varanasi en bied het je de mogelijkheid om meer verdieping te zoeken binnen je spirituele leven. De combinatie van het ashram leven en het ondergaan van een pancha karma behandeling werkt versterkend op elkaar. Pancha karma reinigt lichaam en geest. Je geest wordt kalmer, waardoor meditatie en yoga meer verdiept kunnen worden. Een heldere geest zorgt voor heldere inzichten en helpt je in je spirituele ontwikkeling.

Dag 1: Delhi
Aankomst op vliegveld in Delhi, bij aankomst word je opgehaald en begeleid naar je hotel waar je de eerste avond en nacht verblijft. Afhankelijk van aankomsttijd is het mogelijk om s’ avonds nog een bezoek te brengen aan de Akshardham-tempel. Akshardham betekent de verblijfplaats van God. De architectuur van deze tempel is prachtig. Het is een weerspiegeling van spirituele boodschappen uit het Hindoeisme, tradities en oude architectuur. Na afloop ga je terug naar je hotel voor het diner en overnachting.

Dag 2: Delhi - Varanasi
‘s Morgens na het ontbijt begint je dagexcursie door Delhi, de hoofdstad van India.  Het is een levendige stad waar heel veel prachtige tempels, markten en monumenten staan die zeker de moeite waard zijn om te bekijken. Gewoon op straat lopen is al een beleving op zich. Vandaag staan de volgende bezienswaardigheden op het programma. India gate, een triomfboog van 42 meter hoog die in 1921 in ontworpen.   

Lakshmi Narayam temple een tempel toegewijd aan de Goden Vishnu en Lakshmi daarna breng je een bezoek aan het parlement gebouw.

Na afloop van deze dag wordt je ’s avonds naar het treinstation gebracht om de nachttrein te nemen naar Varanassi.

Dag 3: Varanasi
Varanasi is een van de heilige plaatsen die India rijk is. Het is een bedevaart oord waar veel Hindoes eenmaal in hun leven willen zijn geweest om een ritueel bad te kunnen nemen in de Ganges.

Bij aankomst in Varansi word je begeleid naar je hotel, waar je even kunt ontspannen en bijkomen van de treinreis. Vandaag, na het rusten breng je  een bezoek aan de Sarnath. Sarnath is een belangrijke boeddhistische pelgrimsplaats en wordt gezien als het symbool voor de geboorte van het boeddhisme. Dit is de plaats waar Boeddha zijn eerste lezing gaf nadat hij verlichting had bereikt. Eind van de middag ga je terug naar het hotel. ’s avonds breng je een bezoek aan de Aarti ceremonie aan de Ganges.

Dag 4: Varanasi
Vandaag ga je op pad voor een vroege ochtendwandeling langs de oevers van de Ganges. Een mooi moment om te mediteren. Varanasi is een stad waar al je zintuigen op scherp worden gezet. Smalle winkelsteegjes waar het een drukte is met alle mensen, koeien en het Indiase vervoer. Al die kleuren, geuren, geluiden maken het heel bijzonder om mee te maken. Varanasi is een heilig stad waar veel pelgrims na toe komen om een keer in hun leven te kunnen baden in de Ganges. Langs de oevers van de Ganges is veel levendigheid.. Het is een fascinerende ervaring om 's morgens bij zonsopgang langs de ghats te varen en te aanschouwen hoe de Hindoes hun ochtendrituelen uitvoeren. Daarna kun je nagenieten tijdens je ontbijt in het hotel. s’ middags is er een rondleiding door de stad en  's avonds kun je weer heerlijk genieten van de beroemde Ganga Aarti op de Dashmesh Ghat, Na afloop neemt de gids je mee om de lokale gerechten te proeven  in een restaurant in Gadoliya.

Dag 5: Varanasi - Haridwar
's Ochtends na het ontbijt word je naar het station gebracht en ga je met de trein van Varanassi naar Haridwar.

Dag 6: Haridwar - Rishikesh 1 uur rijden
Bij aankomst op het treinstation in Haridwar word je naar de ashram in Rishikesh gebracht. Verder een rust dag.

Dag 7: Rishikesh
Vandaag ga je op pad met een engels sprekende gids om Rishikesh te gaan bekijken. Er is zo veel te zien en te beleven. Je loopt door Ram Jhula en Laxman Jhula. Je brengt een bezoek aan tempels, ashrams en Triveni Ghat. ’s Avonds breng je een bezoek aan de aarti ceremonie. Een ceremonie aan de Ganges waar prachtige mantras worden gezongen. Je brengt ook even een bezoek aan het Pancha karma centrum, zodat je weet waar de behandelingen gegeven worden. Na een mooie dag met veel nieuwe indrukken overnacht je weer in de ashram.

Dag 8 tot 16: Ashram
Op de eerste dag vindt de consultatie plaats met de ayurveda arts, daarna op dezelfde dag beginnen de behandelingen. Op zondag vervalt het dagprogramma en wordt gezien als rustdag, Pancha karma gaat wel door.

 • Dagprogramma
  05:00 uur Ochtendbel
  05:15 - 06:15 uur Ochtendmeditatie
  06:30 - 08:00 uur Ontbijt
  Tussen 9:00 - 12:00 uur Pancha karma
  12:00 uur Lunch
  13:00 - 15:00 uur Zelfstudie
  15:15 - 16:00 uur Lezing, vraag en antwoord over yoga, meditatie en filosofie
  16:00 uur Thee
  16:30 - 17:45 uur Avondyoga
  18:00 - 19:00 uur Avondmeditatie
  19:30 uur Diner
  20:15 - 21:15 uur Mantra zingen 

Dag 17: Rishikesh - Dehradun
Na yoga, meditatie en ontbijt ga je op weg naar het vliegveld in Dehradun, voor je terug vlucht naar huis.

 

€ 1.190

per persoon
2 persoonskamer

 

 

Op al onze reizen zijn de algemene reisvoorwaarden van toepassing.