• darkblurbg
  Gespecialiseerd in ayurveda, pancha karma en authentieke rondreizen door India.
  Ervaar het echte India door een onvergetelijke reis te maken met LayurTravel
 • darkblurbg
  Ayurveda in Nederland
  Ervaar nu de traditionele ayurveda ook in Nederland
 • darkblurbg
  Gespecialiseerd in ayurveda, pancha karma en authentieke rondreizen door India.
  Ervaar het echte India door een onvergetelijke reis te maken met LayurTravel

Pancha karma in ashram

Deze reis bied je de mogelijkheid om meer verdieping te zoeken binnen je spirituele leven. De combinatie van het ashram leven en het ondergaan van een pancha karma behandeling werkt versterkend op elkaar. Pancha karma reinigt lichaam en geest. Je geest wordt kalmer, waardoor meditatie en yoga meer verdiept kunnen worden. Een heldere geest zorgt voor heldere inzichten en helpt je in je spirituele ontwikkeling.

Een ashram is een plek om in alle rust yoga, meditatie en andere spirituele beoefening te doen om zo geestelijk te kunnen groeien. De ashram bestaat uit basisfaciliteiten met eenvoudige slaapzalen, een eetzaal, yogahal, bibliotheek en tuinen. Een ashram is een oase van rust en kalmte. Er is geen plaats voor of behoefte aan luxe in een ashram. Het doel is om terug te gaan naar de basis en onafhankelijk te worden van regelmatige gewoontes, patronen en luxe.

Een verblijf in een ashram bied je de kans om aan je dagelijkse routine te ontsnappen.  

Door de dagelijkse strikte routine is er weinig ruimte om geestelijke afleiding te zoeken.  Je wordt vroeg wakker met de opkomende zon, beoefent ademhalingsoefeningen, meditatie, zingt chants, eet eenvoudig eten, beoefent yoga asanas om de conditie van het lichaam te verbeteren en bespreekt de filosofieën om de geest te openen. Deze eenvoud helpt je te relativeren en te reflecteren op je mentale conditie en je gewoonten.

De ashram bevind zich in Rishikesh, op een rustige plek net buiten het centrum van Rishikesh. Het pancha karma centrum ligt op ongeveer 500 meter van de ashram vandaan. 

Hoe ziet het programma eruit:

De eerste twee dagen van je verblijf worden twee excursie dagen aangeboden, waarin je de kans krijgt om het veelzijdige India te gaan ontdekken.  De Engels sprekende gids weet veel te vertellen en zal er door zijn enthousiasme mooie excursies van maken. Er worden mooie excursies aangeboden waarbij tempels, watervallen en diverse andere plekken worden bekeken.

Op de derde dag vindt de consultatie plaats met de ayurveda arts, daarna op dezelfde dag beginnen de behandelingen. Op zondag vervalt het dagprogramma en wordt gezien als rustdag. pancha karma gaat wel door. 

Dagprogramma

5:00 uur Ochtendbel
5:15 - 6:15 uur Ochtendmeditatie
6:30 - 8:00 uur Ontbijt
Tussen 9:00 - 12:00 uur Pancha karma
12:00 uur Lunch
13:00 - 15:00 uur Zelfstudie 
15:15 - 16:00 uur Lezing, vraag en antwoord over yoga, meditatie en filosofie
16:00 uur Thee
16:30 - 17:45 uur Avondyoga
18:00 - 19:00 uur Avondmeditatie
19:30 uur Diner
20:15 - 21:15 uur Mantra zingen

€ 990

per persoon
2 persoonskamer

 

Op al onze reizen zijn de algemene reisvoorwaarden van toepassing.