• darkblurbg
  Gespecialiseerd in ayurveda, pancha karma en authentieke rondreizen door India.
  Ervaar het echte India door een onvergetelijke reis te maken met LayurTravel
 • darkblurbg
  Ayurveda in Nederland
  Ervaar nu de traditionele ayurveda ook in Nederland
 • darkblurbg
  Gespecialiseerd in ayurveda, pancha karma en authentieke rondreizen door India.
  Ervaar het echte India door een onvergetelijke reis te maken met LayurTravel

Pancha karma in ashram & Himalaya trekking - 18 dagen / 17 nachten

Een reis vol prachtige wandelingen in het Himalaya gebergte, meedraaien met het ashram leven en het ondergaan van een pancha karma. Een reis waarin je kunt ontspannen, verdiepen en reinigen. Een ervaring om nooit meer te vergeten.

Dag 1: Delhi

Bij aankomst op het vliegveld van Delhi word je opgehaald en naar je hotel gebracht op ongeveer 3 km van het vliegveld voor een overnachting in Delhi.

Dag 2: Delhi: Dehradun - Rishikesh
Na het ontbijt word je opgehaald en naar het vliegveld gebracht. Hier neem je een binnenlandse vlucht naar Dehradun. In Dehradun word je opgehaald en naar naar de Yoga Niketam Ashram gebracht in Rishikesh. Hier kun je het echte ashram leven gaan ervaren. Je draait voor 10 dagen mee met het dagprogramma in de ashram.

Dag 3: Rishikesh
Vandaag ga je op pad met een engels sprekende gids om Rishikesh te gaan bekijken. Er is zo veel te zien en te beleven. Je loopt door Ram Jhula en Laxman Jhula. Je brengt een bezoek aan tempels, ashrams en Triveni Ghat. ’s Avonds breng je een bezoek aan de aarti ceremonie. Een ceremonie aan de Ganges waar prachtige mantras worden gezongen. Je brengt ook even een bezoek aan het Pancha karma centrum, zodat je weet waar de behandelingen gegeven worden. Na een mooie dag met veel nieuwe indrukken overnacht je weer in de ashram.

Dag 4 tot en met 14 in de ashram
Op de eerste dag vindt de consultatie plaats met de ayurveda arts, daarna op dezelfde dag beginnen de behandelingen. Op zondag vervalt het dagprogramma en wordt gezien als rustdag. pancha karma gaat wel door.

Dagprogramma

5:00 uur Ochtendbel
5:15 - 6:15 uur Ochtendmeditatie
6:30 - 8:00 uur Ontbijt
Tussen 9:00 - 12:00 uur Pancha karma
12:00 uur Lunch
13:00 - 15:00 uur Zelfstudie
15:15 - 16:00 uur Lezing, vraag en antwoord over yoga, meditatie en filosofie
16:00 uur Thee
16:30 - 17:45 uur Avondyoga
18:00 - 19:00 uur Avondmeditatie
19:30 uur Diner
20:15 - 21.15 uur Mantra zingen

Dag 14 Rishikesh - Ukhimath / Guptkashi (7 uur)
's Morgens na een vroeg ontbijt vertrek je naar Ukhimath via Devprayag en Rudraprayag. Je brengt onderweg een bezoek aan Devprayag. Hier komen twee rivieren Alaknanda & Bhagirathi samen en wordt gezien als het begin van de heilige Ganges. ’s Avonds kom je in Ukhimath aan. Na aankomst kun je nog een korte wandeling maken om het gebied een wat te verkennen. Het is een pittoresk dorpje waar je de prachtige bergpassen van Kedarnath kunt bewonderen. Je brengt een bezoek aan de Omkareshwar-tempel. Dit wordt de winterstoel van Kedarnath genoemd en is 1000 jaar oud. Je overnacht in Ukhimath.

Dag 15 Devariya Tal (4 km, 4 uur lopen)
Na het ontbijt begint een trekking naar Devariya Tal (bergmeer) door een dicht bos van Rhodendhrons en veel wilde bloemen en varens. Devariya tal is een bergmeer wat zich bevindt op een hoogte van 2.471 meter met een prachtig uitzicht op de chokhmba pieken. ’s Avonds ga je weer terug naar Ukhimath en overnacht daar vol met mooi indrukken.

Dag 16 Tungnath Trek (3 km, 5 uur lopen)
Na het ontbijt rijden we naar Chopta. Na ongeveer een uur bereiken we Chopta en beginnen we aan een trektocht naar Tungnath op een hoogte van 3.680 meter. Hier bevindt zich de hoogste Shiva tempel in India. Het is een tocht van 3 km naar boven klimmen, maar eenmaal boven kom je op een prachtige weide waar je een prachtig panorama uitzicht hebt op de besneeuwde Himalaya. Op de hoogte van 3.680 meter breng je een bezoek aan de tempel en kun je hier een tijdje ontspannen. We trekken daarna nog 1 km verder naar Chandrashila. Dit is op een hoogte van 4.000 meter. Deze plek wordt ook wel de maan rots genoemd, omdat het een spectaculair uitzicht geeft over de prachtige Himalaya gebergte. Later loop je weer  terug naar Chopta en rijdt je moe maar voldaan weer terug naar  Ukhimath. Vol met mooie indrukken zal je daar overnachten.

Dag 17 Ukhimath - Rishikesh
Na het ontbijt ga je met de taxi weer terug naar Rishikesh. Je verblijft in een hotel in Rishikesh. Hier kun je nog lekker ontspannen en overnachten.

Dag 18 Dehradun - Delhi
Na het ontbijt word je naar Dehradunvliegveld  gebracht voor een binnenlandse vlucht naar Delhi. Van Delhi vlieg je weer naar huis.

 

€ 1.350 p.p

Vanaf 4 personen

 

 

Op al onze reizen zijn de algemene reisvoorwaarden van toepassing.