• darkblurbg
  Gespecialiseerd in ayurveda, pancha karma en authentieke rondreizen door India.
  Ervaar het echte India door een onvergetelijke reis te maken met LayurTravel
 • darkblurbg
  Ayurveda in Nederland
  Ervaar nu de traditionele ayurveda ook in Nederland
 • darkblurbg
  Gespecialiseerd in ayurveda, pancha karma en authentieke rondreizen door India.
  Ervaar het echte India door een onvergetelijke reis te maken met LayurTravel

Reisinformatie
Wij proberen je goed op de hoogte te houden van alles wat je moet weten over het reizen in India. Een goede voorbereiding is belangrijk.

Gratis Reis Brochure

Hier is wat nuttige informatie om je op weg te helpen:

Paspoort / Visa:
Alle reizigers hebben een geldig visum nodig om India binnen te komen. Het is tegenwoordig mogelijk om een e-visum aan te vragen wanneer je voor maximaal een maand in India verblijft. Via internet is dit een makkelijke procedure, waarbij het visum meestal binnen een week opgestuurd wordt. Het paspoort moet minimaal een half jaar geldig zijn bij vertrek uit India.

Vaccinaties:
Kiezen voor vaccinatie is een persoonlijke beslissing. Sommige mensen geven er de voorkeur aan zichzelf te beschermen met alle mogelijke vaccinaties, anderen kiezen niets meer dan wat absoluut noodzakelijk is. Voor alle recente informatie over vaccinaties kun je het beste contact opnemen met je plaatselijke GG&GD. Zij kunnen je goede voorlichting geven. Een afspraak kan het beste een aantal weken voor vertrek gepland worden.

Aanbevolen kleding:
Het klimaat in India is over het algemeen warm en vochtig. De klimatologische omstandigheden verschillen echter in het hele land en op verschillende tijden van het jaar. In het noorden kunnen de koudere maanden van december tot februari behoorlijk koud worden en een wollen trui en een jas zijn essentieel. Zelfs sommige delen van het over het algemeen warmere zuiden kunnen 's nachts en' s ochtends vroeg koel worden. Een licht jasje wordt aanbevolen tijdens het reizen in Zuid-India.

De meeste hotels hebben een goedkope was-service in huis, dus je hoeft niet veel kleding mee te nemen. Kleding in westerse stijl is steeds gemakkelijker te vinden en mocht je meer kleding nodig hebben, dan zijn ze vaak veel goedkoper om te kopen als dat nodig is.

Voor dames is het aan te raden om geen laag uitgesneden of mouwloze tops te dragen. Lange dunne broeken of legging kunnen gedragen worden. Korte broeken tot net boven de knie, maar liever geen blote benen. Mannen kunnen korte broeken tot op de knie dragen.

Telefoon en e-mail:
Voor vertrek kun je bij je provider navragen wat de kosten zijn voor het gebruik van uw telefoon in India.

Draadloos internet is op vele plaatsen aanwezig in India en veel middenklasse hotels en zelfs kleinere pensions bieden nu deze service aan. Informeer altijd bij het hotel of hun wifi gratis is en of niet, hun verbindingskosten per uur, zodat u bij het uitchecken geen verrassingskosten op uw factuur krijgt. Er zijn ook veel internetcafés die zeer redelijke tarieven bieden.

Reisverzekering:
Het is essentieel dat je een adequate reisverzekering afsluit voordat je naar een ander land reist. We raden je aan een reisverzekering af te sluiten zodra je een betaling voor je reis of vliegticket hebt gedaan.

Interne vluchten
Als je reisroute een of meer interne vluchten bevat, houd er dan rekening mee dat de veiligheid op veel van deze luchthavens erg streng is en dat er veel beperkingen gelden voor wat als handbagage is toegestaan. Het is het beste om zo min mogelijk in het vliegtuig mee te nemen. Dit zorgt voor een soepele reis tussen regio's.  Houd er rekening mee dat het maximale bagagegewicht op de meeste binnenlandse vluchten in India 15 kg is. Je kunt extra toeslagen voor bagage betalen als je dit bedrag overschrijdt.

Heilige plaatsen bezoeken:
In India zijn veel heilige en spirituele plekken die bezocht kunnen worden. Wanneer je deze plekken bezoekt is het respecteren van gebruiken en gewoontes heel belangrijk.

Wat je aan hebt is tijdens zo'n bezoek belangrijk.  Onbedekte bovenarmen en benen kunnen aanstoot geven. Als vuistregel kun je kijken wat de plaatselijke bevolking aan heeft en hun voorbeeld volgen. Dan zit je altijd goed.

Geld:
In India zijn veel ATM-pinautomaten aanwezig. In het hotel is het vaak ook mogelijk om geld te wisellen. Zorg ervoor dat je pinpas wel een werelddekking heeft wanneer je naar India reis.

Via wisselkoers.nl kun je nagaan hoe de koers is op het moment dat je reist. Dit kan erg fluctueren.

Eten:
Je vindt een breed scala aan heerlijke gerechten in India. Van menu's met meerdere gerechten in de hotels tot allerlei lokale gerechten in kleinere restaurants en kraampjes in de straten.

Als je lokale gerechten wilt proeven, is het beste advies om wel voorzichtig te zijn. Je kunt niet bij elke straat tent wat te eten kopen.  Een andere goede tip is om altijd een drukke verkoper te kiezen als je street-food eet.  Dit betekent meestal dat het eten verser en veel betrouwbaarder is.  Fruit kan je eten, als je het kunt schillen. Water kun je niet uit de kraan drinken. Je kunt flessen water kopen en de meeste hotels hebben ook een refill punt waar je water kunt halen. Controleer bij aankoop van een waterfles altijd of de dop niet al los is geweest.

Fooien:
Zodra je in India aankomt, zul je merken dat er veel fooi gegeven wordt. Het is voor veel mensen een bron van inkomsten. Het is goed om hier aan bij te kunnen dragen. Aan je gids kun je navragen wat gangbare fooien zijn om te geven aan de verschillende vragers.

Winkelen:
Er is vrije tijd in je tourprogramma om de markten en bazaars te verkennen, prachtige plekken om te bezoeken, zelfs als je geen aankoop doet. De selectie van sieraden, zijde en andere stoffen, bronzen beelden en schilderijen is erg breed.

Je kunt hier de kunst van het onderhandelen onder de knie krijgen. Het is gebruikelijk om af te dingen bij de meeste winkels. Gewoon proberen en kijken wat er gebeurt! 

Een laatste opmerking:
Reizen naar India, geeft je een nieuwe ervaring, maar vraagt ook wat van je flexibiliteit en incasseringsvermogen.

We zullen ons best doen om ervoor te zorgen dat je reis soepel verloopt en je een mooie herinneringen geeft.