• darkblurbg
  Gespecialiseerd in ayurveda, pancha karma en authentieke rondreizen door India.
  Ervaar het echte India door een onvergetelijke reis te maken met LayurTravel
 • darkblurbg
  Ayurveda in Nederland
  Ervaar nu de traditionele ayurveda ook in Nederland
 • darkblurbg
  Gespecialiseerd in ayurveda, pancha karma en authentieke rondreizen door India.
  Ervaar het echte India door een onvergetelijke reis te maken met LayurTravel

Kan je digitaal een visum aanvragen?
Ja, je kan via internet een e-visum aanvragen. 
Voor het aanvragen van het visum heb je het adres nodig van het hotel waar je verblijft.  Voor het visum vragen ze ook een kopie van je paspoort en een pasfoto up te loaden. Het beste werkt het om in te scannen. Je kunt ook proberen hier een goede foto van te maken en dan te versturen. Wanneer het niet voldoet krijg je dit direct te horen. Je paspoort moet minimaal een half jaar geldig zijn bij vertrek. 

Wat voor een EHBO spullen kan je het beste meenemen?
Qua EHBO spullen is het voldoende om wat pleisters mee te nemen, desinfecterende producten, citronella. Verder kun je meebrengen wat jezelf prettig vindt.

Kan ik veilig eten en drinken?
Het eten in het hotel en de restaurants is goed en geschikt voor ons als toeristen. Fruit kun je eten wanneer je het kunt schillen. Chai en andere thee kun je gewoon drinken. Water niet uit de kraan drinken. Altijd een waterfles bij je hebben, waarvan je zeker weet dat de dop goed gesloten is wanneer je de fles koopt.

Welke kleding kan ik het beste dragen?
Als vrouw wordt geadviseerd om niet te bloot over straat te gaan. Dit uit respect voor deze heilige plaatsten. Een dunne broek met t-shirt of top is goed. Je kunt een dunne sjaal gebruiken om over je schouders te doen. Jurkjes kunnen wel, als ze maar niet te kort zijn. Slippers kunnen gewoon gedragen worden. Er kan gezwommen worden in de ganges, maar niet in je badpak. je kunt hier een dunne broek en shirt voor gebruiken. Tijdens de yoga klas kun je als vrouw wel gewoon dunne topjes dragen en eventueel een korte broek. Dit is in het hotel waar veel toeristen zijn. Hier is het geen probleem. Mannen kunnen in korte broek over straat.

Wanneer je voor een pancha karma behandeling gaat dan zou ik jullie willen adviseren om 1 setje kleren bij je te hebben die je na de behandelingen aantrekt. Dit gaat naar olie ruiken en er kan wat olie in komen. Het is dan niet nodig om steeds je kleding te wassen. Het wassen van je kleding is mogelijk. Je kunt dit afgeven aan de hotelmedewerkers. Voor een kleine vergoeding wordt het gewassen. Je kunt wel wat handwasmiddel mee nemen voor kleine wasjes tussendoor.

Is het veilig op straat:
Als vrouw kun je in veilig over straat wanneer je in de straten bent waar veel mensen zijn. Het is af te raden om alleen in hele afgelegen straatjes te gaan lopen. Dit geldt voor zowel mannen als vrouwen. Jullie gids zal jullie daar ook nog over vertellen wat wel en niet te doen.

Is het verstandig om wat aan bedelaars te geven?
In India  leven veel mensen op straat en er zal ook gebedeld worden. Je kunt per keer wat muntgeld bij je hebben en wat geven naar eigen inzicht.
Ook zal er vaak gevraagd worden of mensen met je op de foto mogen. Je kunt voor jezelf besluiten hoevaak en of je hier ja op zegt. Ik zelf vond 2 keer per dag genoeg. Je kunt er anders een dagtaak aan hebben.

Hoeveel fooi geef je?:
Wanneer je fooi wilt geven dan is het gebruikelijke tarief voor hotelpersoneel en therapeuten tussen de 200 en 500 rupee.