• darkblurbg
  Gespecialiseerd in ayurveda, pancha karma en authentieke rondreizen door India.
  Ervaar het echte India door een onvergetelijke reis te maken met LayurTravel
 • darkblurbg
  Ayurveda in Nederland
  Ervaar nu de traditionele ayurveda ook in Nederland
 • darkblurbg
  Gespecialiseerd in ayurveda, pancha karma en authentieke rondreizen door India.
  Ervaar het echte India door een onvergetelijke reis te maken met LayurTravel

Dag 1 (dinsdag): Aankomst op Delhi vliegveld

Bij aankomst in Delhi  word u ontvangen door een van onze medewerkers en naar u hotel gebracht voor een eerste overnachting.

Dag 2 (woensdag): Vertrek uit New Delhi

Na het ontbijt gaat u een halve dag samen met een Engelssprekende gids verschillende plaatsen in Delhi bekijken. Eind van de middag wordt u naar het Safdarjung-treinstation gebracht en wordt u ontvangen met voor een traditioneel welkom.  Er is voldoende tijd om prachtige foto's te maken van het traditioneel geklede personeel van de Palace on Wheels. U wordt naar uw cabine begeleidt en maakt kennis met uw persoonlijke begeleider aan boord. In de bar aan boord van de trein kunt u genieten van een welkoms drankje. Begin van de avond zal de trein gaan vertrekken. Uw diner wordt aan boord van de trein geserveerd.

Dag 3 (donderdag): Jaipur, de roze stad

Na het ontbijt aan boord van de trein bereikt u Jaipur waar u welkom wordt geheten en u kunt genieten van een olifanten show op het treinstation van Jaipur. In de ochtend brengt u een bezoek aan verschillende bezienswaardigheden. U brengt een bezoek aan het st Albert Museum, waar u een goed beeld krijgt van de geschiedenis van Rajastan, en het city palace, een prachtige paleis waar mooie details te zien zijn.

In de middag brengt u een kort bezoek aan Hawa mahal. Dit paleis heeft 953 ramen, balkons en nissen verspreid over vijf verdiepingen. Deze verdiepingen zijn niet ingedeeld in kamers, er loopt alleen een brede gang achter de gevel. Het gebouw had slechts één doel, namelijk om de haremvrouwen van de Maharadja van Rajasthan de mogelijkheid te bieden om de jaarlijkse parade te kunnen zien, zonder dat zij zelf vanaf de straat gezien konden worden.

Later in de middag brengt u een bezoek aan het Amberfort, wat ook een plek heeft op de UNESCO werelderfgoed lijst.  Hier kunt u genieten  van een ritje op een olifant en wordt er een  heerlijke lunch geserveerd in het restaurant gelegen in het fort.

Ontdek later de schoonheid van het 16e-eeuwse, goed bewaard gebleven Fort Palace. Dit fort staat net buiten Jaipur de oude hoofdstad van Rajasthan en is zeker de moeite waard om te bezichtigen. Het is gelegen op een heuvel, waardoor u mooi uitzicht heeft over de stad. Er is een prachtig majestueuze paleiscomplex wat gebouwd is uit rood zandsteen en wit marmer. U kunt hier heerlijk dwalen door de vele paleizen, zalen, paviljoens, tuinen en tempels.

Rond 17.00 uur bezoekt u de levendige lokale markt om te winkelen. Later keert u terug naar Palace on Wheels en hier  kunt u genieten van een diner aan boord en wordt u in de nacht naar uw volgende bestemming gereden.

Dag 4 (Vrijdagmorgen): Ranthambhore Tiger Reservaat

Vandaag staat u vroeg op om een bezoek te brengen aan het prachtige Ranthambhore Tiger reservaat. U gaat op safari door een van de meest populaire reservaten in India met een rijke geschiedenis. De jungle is de thuisbasis van tijgers, panters, luiaards, beren, pythons, moeraskrokodillen, honderden herten en talloze vogels. Echt een genot voor natuurliefhebbers.

Na de safari keert u terug naar de Palace on Wheels trein en krijgt u uw lunch aan boord geserveerd en wordt u naar uw volgende bestemming gereden, namelijk de Chittorgarh fort.

Om 16.00 uur bereikt de trein Palace on Wheels  Chittorgarh. Hier begint uw excursie Hill Fort van Chittorgarh. Dit fort staat ook op de UNESCO werelderfgoed lijst en is een fort wat verspreid is over een enorm plateau. Het heeft een geschiedenis wat terug gaat  tot de 11e eeuw. Het wordt beschouwd als het grootste fort van India.

's Avonds kunt u genieten  van een muziek en lichtshow programma  in het fortcomplex. Na afloop keert u terug naar de Palace on Wheels en krijgt u een heerlijk diner geserveerd aan boord.  De trein zal rond middennacht vertrekken en brengt u naar de volgende bestemming.

Dag 5 (zaterdag): Udaipur, de stad der meren

De trein arriveert om 08:00 uur. Na het ontbijt aan boord gaat u naar het 17e-eeuwse, gebouwde City Palace-complex waar u prachtige balkons, torens en koepels kunt bekijken. Ook brengt u een bezoek aan het  Crystal Gallery – Hier kunt u een verzameling aan kristallen bekijken. Het wordt de meest interessante kristallen verzameling van de wereld genoemd.

Later kunt u genieten van een boottocht rond het wereldberoemde 'Lake Palace Hotel' bovenop een klein eiland in het midden van het Pichola-meer. De lunch wordt geserveerd in het majestueuze Fatehprakash Palace Hotel.

's Middags is er voldoende tijd om te winkelen en een bezoek te brengen aan de koninklijke tuinen van Saheliyon Ki Bari. Eind van de middag gaat u terug naar de Palace on Wheels en vertrek u naar de volgende bestemming. Diner is aan boord van de trein.

Dag 6 (zondag): Jaisalmer, woestijn oase

Na het ontbijt aan boord start u deze dag met een bezoek aan  het Jaisalmer-fort. Dit fort staat ook op de UNESCO wereld erfgoedlijst  en lijkt net uit het 1001 nacht sprookje te komen. Geniet van een ontspannen wandeling door het 15e-eeuwse, gebouwde  Fort-complex. Het fort bevindt zich op een hoogte van honderd meter boven Jaisalmer-stad en gloeit prachtig goud in de middagzon. Al wandelend loopt  u onder diverse enorme poorten die u naar een grote binnenplaats leidt.

Ook brengt u een bezoek aan  Patwon ki Haveli, een van de grootste en meest uitgebreide herenhuizen in Jaiselmer. Het herenhuis is  vijf verdiepingen hoog en ziet er sierlijk uit. Dichtbij het herenhuis bevinden zich Jain tempels. Deze tempels zijn gebouwd in de 15-eeuw en zijn zeer bijzonder om te zien. Hier bevindt zich ook een bibliotheek met enkele van de oudste manuscripten van India.

De lunch wordt geserveerd in een vijf sterren hotel. Na de lunch keert u even terug naar de Palace on Wheels voor een korte rustpauze.

Eind van de middag  staat er een excursie gepland naar  de Sam sand dunes in het Thar woestijn. Tijdens zonsondergang kunt u genieten van een kamelenrit.

S' avonds staat er een cultureel programma en diner gepland in een vijf sterren hotel. Later keert u terug naar Palace on Wheels en vertrekt u naar uw volgende bestemming.

Dag 7 (maandag): Jodhpur, de blauwe stad

Jodpur wordt ook wel de blauwe stad genoemd, vanwege de prachtige blauw geschilderde huizen in het oude binnenstad. De stad staat bekend om zijn sprookjesachtige paleizen, smalle straatjes en een van de grootste forten van India.

' s Morgens na het ontbijt aan boord gaat u naar het 16e-eeuws gebouwde Mehrangarh Fort, gelegen op een lage zandstenen heuvel. Het fort , wat gezien wordt als het grootste fort van Rajasthan is gelegen aan de rand van de oude stad op een 125 meter hoge heuvel. Dit geeft een mooi uitzicht over de stad. Het fort zelf is prachtig met zijn mooie versierde paleizen en overblijselen uit het verleden. In het fortcomplex is een museum met een brede en indrukwekkende collectie koninklijke jurken en middeleeuwse wapens. Ook gaat u langs bij het Jaswant Thada, een imposant marmeren gedenkteken voor Maharaja Jaswant Singh II, gebouwd in 1899. Het Jaswant Thawa ligt net buiten Jodhpur en vanaf deze plaats heeft u  een geweldig uitzicht over de blauwe stad Jodhpur. Uw lunch wordt geserveerd in het Hanwant Mahal Boutique Restaurant.

Eind van de middag keert u terug naar Palace on Wheels en zal het diner aan boord worden geserveerd.

Dag 8 (dinsdag vroege ochtend): Bhatarpur vogel park

S morgens vroeg komt u aan bij het Bharatpur vogel park. Dit park staat ook op de UNESCO  werelderfgoedlijst. U wordt met een fiets taxi het park rondgereden, zodat u de 375 verschillende soorten van zowel lokale als trekvogels kunt gaan bekijken.  Veel vogels komen uit Sri Lanka, Europa, Siberië, China en Tibet. Na het bezoek aan het park keert u terug naar de Palace of Wheels en krijgt u uw ontbijt geserveerd aan boord.

U vertrekt  naar de volgende bestemming Agra waar de Taj Mahal zich bevindt.

Eind van de ochtend komt u in Agra aan. Eerst brengt u een bezoek aan het Agra fort. Dit is de zetel van het ooit machtige Mughal empire.

Na de lunch brengt u een bezoek aan de Taj Mahal, een van de zeven wereldwonderen. Een perfect architectonisch wonder in wit marmer.

Daarna heeft u vrije tijd om te winkelen.

Eind van de middag keert u terug naar Palace on Wheels en heeft u diner aan boord.

Dag 9 (woensdag): Terug in  Delhi

s Morgens komt u weer aan op het Safarjung treinstation waar de reis ook is begonnen. Na een vroeg ontbijt kunt u uitchecken bij de trein en wordt u per taxi naar Delhi vliegveld gebracht. U neemt hier een binnenlandse vlucht naar Dehradun.  In Dehradun wordt u opgehaald en naar het prachtige spa resort gebracht in Rishikesh.

Dag 9 tot 16: Deelname aan het wellness programma in het vijf sterren spa resort in Rishikesh

De programma's die opgesteld worden door de professionals helpen mee om uw persoonlijke doel te halen. De programma's kenmerken zich door verschillende ayurvedische massages en andere behandelingen en worden gecombineerd  met verschillende persoonlijke lessen in yoga, meditatie en fitness. Dit is afhankelijk van de specifieke doelen die u wilt behalen. De keuken bestaat uit verse, natuurlijke voedingsmiddelen met weinig vet en calorieën, met  nadruk op volle granen, vers fruit en groenten, magere eiwitten, magere zuivelproducten en bevatten geen toegevoegde of kunstmatige zouten, kleuren, aroma's of conserveermiddelen.

Tussen de programma's door is er voldoende ruimte voor vrije tijd.

Wellnessprogramma:

 • Consultatie met ayurveda arts. Hierin wordt wellness plan gemaakt.
 • Voeding en leefstijl adviezen
 • Voeding afgestemd op u als persoon.
 • Ayurvedisch behandelingen en wellness behandelingen. Watertherapiefaciliteiten: stoombad, sauna, Chill-zwembad, Kneipp-hydrotherapie-voetenbad
 • Fitness tests en gericht fitnessprogramma
 • Doorlopende voortgangsgesprekken met de arts

Dagprogramma:

Yoga voor beginners en gevorderden.

Pranayama en meditatie

Vedanta filosofie lezingen  

Fitness

Wekelijks:

Kookdemonstraties

Wellnesslezingen

Trek naar Kunjapuri bergtop en tempel

Culturele uitstapjes

Dag 16: Na het ontbijt kunt u uitchecken en wordt u naar het vliegveld Dehradun gebracht