• darkblurbg

Wat kunnen we doen tegen het Corona virus?

Gepubliceerd op: 30-03-2020

Overal in de wereld verspreid zich het nieuwe Corona virus. Het onbekende maakt het onvoorspelbaar, waardoor er angst en soms zelf paniek kan ontstaan. Doordat het zich wereldwijd verspreid zie je ook hoe wij als werelddelen met elkaar verbonden zijn op economisch gebied, maar ook op het gebied van gezondheid.

Maar wat kun je zelf doen tegen dit virus? De algemene regels van het handen wassen en hoe te hoesten weten we wel, maar er is nog meer wat je kunt doen. 
Deepak Chopra, een bekende Indiase arts en auteur van vele spirituele boeken, heeft in zijn werk een combinatie gemaakt tussen reguliere gezondheidszorg en Ayurveda. In zijn laatste liveblog heeft hij een aantal tips gegeven die ik graag met jullie wil delen. Hierbij heb ik een aantal eigen aanvullingen toegevoegd. 
De belangrijkste boodschap hierbij is zorg goed voor jezelf en voor elkaar!. De adviezen zijn er op gericht om je weerstand te vergroten. 

* Ga op tijd naar bed en probeer 7 tot 8 uur per nacht te slapen. 
* Doe geregeld yoga en pranayama oefeningnen. Yoga nidra is hierbij heel goed geschikt om je para sympatische zenuwstelsel te kalmeren. 
* Focus je op gezonde emoties en niet op angst. Waar laad jij van op en wat kost je veel energie? Sta hier eens bij stil. 
* Probeer elkaar te helpen en geef aandacht en liefde aan jezelf en aan elkaar.
* Heb oog voor de natuur om je heen. Nu het lente wordt komt alles weer in bloei. Wandel regelmatig en adem de frisse lucht in en kijk om je heen. 
* Gebruik je zintuigen om je positief te voeden: Luister naar mooie muziek, wandel in de natuur, geniet van wat je eet en van lekkere geuren om je heen. 
* Voeding is een hele belangrijke tool om je weerstand goed te houden. Houd hierbij rekening met de seizoenen, je overheersende dosha en het functioneren van je spijsvertering op dit moment. 
* Om jezelf wat extra te ondersteunen kun je Ayurvedische kruidensupplementen slikken die allen gericht zijn op het verhogen van je weerstand. Je kunt hierbij denken aan Geelwortel extract(Kurkuma), aloa vera, Shatavari en Aswagandha.